Kannu kinofestivālu atklās «Lieliskais Getsbijs» (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

66.Kannu kinofestivālu atklās ar rakstnieka Frānsisa Skota Ficdžeralda (F. Scott Fitzgerald) slavenā romāna «Lieliskais Getsbijs» («The Great Gatsby») jaunāko ekranizāciju, kurā galveno lomu spēlēs Leonardo di Kaprio (Leonardo DiCaprio), otrdien paziņoja pasākuma rīkotāji.

Filma tiks izrādīta festivāla pirmajā dienā 15.maijā, tomēr tā nepiedalīsies cīņā par balvām.

Pasākums, kas uzskatīts par nozīmīgāko filmu festivālu pasaulē, noslēgsies 26.maijā, kad žūrija, ko šogad vada Holivudas režisors Stīvens Spīlbergs, pasniegs balvas labākajiem darbiem.

Austrāliešu režisora Baza Lurmena (Baz Luhrmann) filma tiks demonstrēta 3D formātā. Līdz šim Kannu kinofestivālā tā izrādīts tikai viens darbs - 2009.gada animācijas filma «Up» («Augšup»).

50 gadus vecais Lurmens filmu festivālā ir biežs viesis, un viņš divreiz ticis nominēts prestižajam «Zelta palmas zaram» par kinolentēm «Strictly Ballroom» un «Moulin Rouge» («Mulenrūža»).

«Frānsiss Skots Ficdžeralds dažas no sāpīgākajām un skaistākajām ainām savā izcilajā romānā sarakstīja pavisam netālu, savrupmājā Senrafaēlā,» teikts režisora paziņojumā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu