Freimaņa grupa "Tumsa" varētu meklēt jaunu solistu (66)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūžībā aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa grupa "Tumsa", iespējams, meklēs jaunu solistu, savukārt viņa dibinātais fonds turpinās darbību, gūstot finansējumu no dažādām aktivitātēm, intervijā laikraksta "Diena" pielikumā "SestDiena" norāda ierakstu kompānijas "MicRec" vadītāja Elita Mīlgrāve.

Ierakstu kompānijas vadītāja atzīst, ka Freimaņa nāve viņai ir šogad smagākais pārbaudījums, ko neviens negaidīja. Līdzīgi jūtas arī mūziķa veidotās grupas "Tumsa" dalībnieki, joprojām līdz galām nespējot apjaust, kas ir noticis. Tomēr, iespējams, "Tumsa" meklēs jaunu solistu.

Publicēs mazāk dzirdētus mūziķa ierakstus

Tāpat darboties turpinās Mārtiņa fonds, atbalstot gan jaunos mūziķus, gan citas mūziķa atbalstītās iniciatīvas. Aktivitātēm finansējums tiks rasts gan ar vēl nepubliskotu mūziķa ierakstu izdošanu, gan ienākumiem no piemiņas koncerta. Tiek domāts arī par piemiņas vietas izveidi Freimanim.

"Mārtiņš bija kā ieskrējusies lokomotīve, un ar tiem vagoniem joprojām skrien. Tas, ko viņš darīja ar jaunajiem mūziķiem, ir unikāli! Mēs "MicRec" šo to darījām, uztaisījām leibliņu - "Raibais tauriņš". Taču esam komercstruktūra un nevaram daudz atļauties nodarboties ar labdarību," atzīst Mīlgrāve.

Vienlaikus viņa uzsver, ka fonda darbība netiks pārtraukta - ar to atbalstīs jaunos mūziķus gan ar padomu, gan ierakstiem un mācību stipendijām. "Otrs - dzīvnieku patversmes. Un visbeidzot Mārtiņa piemiņas vieta. Viņš bija pasaules pilsonis, bet kopā ar tuviniekiem un ģimeni varbūt varētu atrast šādu vietu," min "MicRec" vadītāja.

Izdos DVD ar Freimaņa piemiņas koncertu

"Fondu papildinās visa nauda, kas nāks par biļetēm koncertā 11.martā. Turklāt šo koncertu nerādīsim TV, bet ierakstīsim HD un "blu-ray" formātā un izdosim disku rudenī uz Mārtiņiem vai nākamgad," norāda Mīlgrāve.

"Mums ir dažādi plāni, kā turpmāk finansēt fondu, - gribam izdot DVD ar Mārtiņa koncertu. Turklāt viņam ir vēl vesela kaudze nepublicētu ierakstu, kuri tā arī palikuši studijās, un neviens nezina, ka tādi ir, mēs tagad tos visus vācam kopā," viņa piebilst.

Komentāri (66)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu