Olivjē Darbelē mežrags Lielajā ģildē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2. martā, plkst. 19 Lielajā ģildē koncertā «Haidna mežraga koncerts un Londonas simfonija» Sinfonietta Rīga uzstāsies kopā ar mežraga spēles meistaru Olivjē Darbelē. Koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Olivjē tēva Žana Lika Darbelē skaņdarbu mežragam un ansamblim, Jozefa Haidna Mežraga koncertu un 94. simfoniju, kā arī Šandora Vereša opusu Musica concertante.

Olivjē Darbelē mežraga spēles prasmes ir neierobežotas – ja vēlaties, viņš ņems 18.gadsimta instrumentu un spēlēs solo virtuozā Haidna koncertā, savukārt citā noskaņojumā viņš ar mūsdienu mirdzošo mežragu atskaņos solopartiju sava tēva Žana Lika Darbelē opusā Mégalithe.

Olivjē Darbelē ir dzimis Bernē, mūziķu ģimenē. Mežraga spēli apguvis Bernē, Bāzelē un Freiburgā. Jau studiju gados Darbelē gūst pirmos radošos panākumus. 2000. gadā viņš kļūst par pirmās vietas ieguvēju konkursā «Tribune des Jeunes interprètes», kā arī par Francijas Radio organizētā jauno izpildītāju konkursa «Gada solists 2000» laureātu.

Darbelē ir vienlīdz atzīts gan kā solists, gan kā kamermūziķis, tādēļ viņa vārds regulāri lasāms Eiropas prestižo koncertzāļu un festivālu afišās. Darbelē pievērsies arī pedagoga darbam. Viņš vada meistarklases visā pasaulē, tostarp arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Normunds Šnē saka: «Olivjē Darbelē ir viens no mežradzniekiem, kura meistarībai nav robežu. Viņš var uzdrošināties pateikt komponistiem – rakstiet, ko jūs vēlaties, jo es to nospēlēšu... Mūs neapšaubāmi gaida tikšanās ar izcilu meistaru un vienreizēju mūziku.»

Interesants akcents 2. marta koncertprogrammā būs Žana Lika Darbelē skaņdarbs Mégalithe, kurā izmantoti mūsdienu mūzikai raksturīgi izteiksmes līdzekļi, tādējādi atklājot neierastas mežraga skanējuma krāsas. Koncertā Olivjē Darbelē solomeistarību klausīsimies arī Jozefa Haidna Mežraga koncertā, kuram līdzās – viena no Haidna Londonas simfonijām, kas pazīstama ar nosaukumu «Pārsteigums», un ungāru laikmetīgās mūzikas vecmeistara Šandora Vereša Musica concertante.

Koncerta biļetes iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu