"The White Stripes" (1997 - 2011) (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dziedātājs un ģitārists Džeks Vaits (Jack White) un bundziniece Mega Vaita (Meg White) šodien izplatījuši paziņojumu, ka duets "The White Stripes" pārstāj darboties, ziņo ārzemju prese.

Paziņojumā, kas publicēts grupas mājas lapā "Whitestripes.com", teikts, ka Detroitas duets vairāk neierakstīs jaunas dziesmas un neuzstāsies.

Grupa uzsver, ka izjukšanas iemesli nav radošas nesaskaņas, veselības problēmas vai kas cits, bet gan vēlme saglabāt to skaisto, kas grupai tās pastāvēšanas laikā izveidojies. 

"The White Stripes vairs nepieder Džekam un Megai. Tagad tā pieder jums un varat darīt ar to, ko vēlaties,"

teikts paziņojumā.

Grupas jau ierakstītā un agrāk neizdotā mūzika tiks izdota Džeka Vaita izveidotajā izdevniecībā "Third Man Records".

Vaits turpinās muzicēt kā grupu "The Raconteurs" un "The Dead Weather" dalībnieks.

Atgādinām, ka vēl nesen kino "Rīga" bija iespējams skatīties mūzikas video un kino režisora Emeta Maloja (Emmett Malloy) pilnmetrāžas dokumentālo filmu "The White Stripes: Ziemeļblāzmas naktis", kas seko duetam viņu Kanādas tūrē.

2005. gadā grupa tieši Austrumeiropā -  Maskavā, Sanktpēterburgā, Tallinā un 30. jūnijā arī Rīgā "Sapņu fabrikā" sāka sava tolaik aktuālā albuma "Get Behind Me Satan" tūri.

Mega Vaita Rīgā 2005. gadā
Mega Vaita Rīgā 2005. gadā Foto: Jānis Žilde/TVNET
Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu