"Rīgas ritmu" pavasara koncertos "Trio Chaud", Makferins u.c. (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls "Rīgas ritmi", kas pagājušajā gadā nosvinēja desmit gadu jubileju, šogad pirmo reizi klausītājiem piedāvās trīs koncertu sesijas - pavasara, vasaras un ziemas, informēja festivāla "Rīgas ritmi" pārstāve Linda Bērziņa.

"Rīgas rimti" pavasara koncertu sesija notiks no 30.marta līdz 30.aprīlim.

Kā pirmie pavasara koncertu sērijā 30.martā klubā "Artelis" uzstāsies "Trio Chaud" no Francijas. Grupas stils raksturojams kā "dadaistic french" un "spanish cabaret", un grupā apvienojušies trīs izcilākie Francijas džeza skatuves improvizētāji - Andalūzijā dzimusī džeza un eksperimentālās mūzikas dziedātāja, vokālās mākslas autodidakte dziedātāja Lūsija Rekio, viens no ievērojamākajiem Alana Silvas IACP skolas čellistiem Didjē Petī, bundzinieks un komponists Edvards Pero.

Savukārt 26.aprīlī Rīgas Kongresu namā viesosies "European Jazz Orchestra". "European Jazz Orchestra" ik gadu no dažādām Eiropas valstīm tiek atlasīti talantīgi jaunie mūziķi ar mērķi izveidot džeza bigbendu un doties vērienīgā koncerttūrē ar unikālu koncertprogrammu.

Šā gada programmu raksturo etniskām tradīcijām piesātināts modernais džezs jeb pasaules džezs, saplūstot Eiropas un Amerikas afrikāņu muzikālajam mantojumam, taču koncertā orķestris atskaņos arī igauņu komponista Raula Sēta kompozīcijas. Orķestra galvenais diriģents un komponists ir Jere Laukanens no Somijas.

Kubas džeza vijoles virtuozs un komponists Omars Puente
Kubas džeza vijoles virtuozs un komponists Omars Puente Foto: Publicitātes foto

29.aprīlī Rīgas Kongresu namā klausītājiem būs iespēja ar vienu biļeti dzirdēt divas mūziķu apvienības - Kubas džeza vijoles virtuozs un komponists Omars Puente uzstāsies ar grupu, kā arī koncertā uzstāsies daudzsološais Brazīlijas džeza pianists, "TIM Music" balvas nominants Hamleto Stamato ar savu kvintetu.

Pavasara koncertsērijas noslēgumā - Bobijs Makferins

Savukārt "Rīgas ritmu" pavasara koncertsērijas noslēgumā 30.aprīlī Rīgas Kongresu namā uzstāsies vokālās mākslas ģēnijs Bobijs Makferins. Koncerta īpašie viesi būs gandrīz 50 jaunie dziedātāji no Čikāgas bērnu kora, kuru vada Džozefīne Lī. Koris muzicējis kopā ar tādiem mākslinieki kā Lučiano Pavaroti, Kvinsiju Džounsu un Bejonsē Noulzu. Koncertā tiks atskaņotas kompozīcijas no albuma "VOCAbuLarieS", kas šogad nominēts "Grammy" balvai trīs kategorijās.

"Rīgas ritmu" vasaras koncertu sesija notiks no 27.jūnija līdz 2.jūlijam, bet ziemas - no 1.decembra līdz 15.decembrim. Festivāla kulminācijas statusu saglabās vasaras sesija, piedāvājot dažāda formāta koncertus un meistarklases jaunajiem mūziķiem.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz "Rīgas ritmu" koncertiem var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā "www.bilesuserviss.lv".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu