Arī Latvijā Cietais rieksts ir viscietākais (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Gluži kā Ziemeļamerikā, arī Latvijas kinoteātros līderis ir «Cietākais rieksts» («A Good Day to Die Hard»). «Cieto riekstu» noskatījušies 6882 cilvēki, un tas ir labākais rezultāts, kas uzrādīts starp šogad Latvijā iznākušajām filmām. Ja lentei izdosies uzrādīt pietiekami stabilu sniegumu, ir labas izredzes pacīnīties par vietu gada top divdesmitniekā, ziņo «kinokino.lv».

Uz otro vietu noslīdējis pasaulslavenā mūzikla «Nožēlojamie» (Les Misérables) ekranizējums, kuru režisējis ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» ieguvējs, filmas «Karaļa runa» režisors Toms Hūpers. Šoreiz savākti 2164 skatītāji, bet kopējā apmeklētība jau pārsniegusi 8 tūkstošus.

Galvenajās lomās mūziklā - Hjū Džekmens (Žans Valžāns), Rasels Krovs (Žavērs), Anna Hateveja (Fantina) un citi.

Notikumi risinās 19. gadsimta Francijā. «Nožēlojamie» ir stāsts par samītiem sapņiem un nelaimīgu mīlestību, kaisli un ziedošanos, tas ir mūžīgs apliecinājums cilvēka dvēseles spēkam. Filmas pamatā - Viktora Igo romāns «Nožēlojamie».

Ļoti labu sniegumu turpina uzrādīt jaunā brāļu Grimmu pasakas ekranizācija «Ansītis un Grietiņa: Raganu mednieki» («Hansel and Gretel: Witch Hunters»). Trešajā nedēļas nogalē to noskatījušies 2040 cilvēki, bet kopējais pārdoto biļešu skaits nu jau pietuvojies 15 tūkstošiem.

Ceturtajā vietā debitējusi filma «Daiļās būtnes» («Beautiful Creatures»), kas jau tagad tiek raksturota kā «nākamā «Krēslas» sāga». Pārdotas 1440 biļetes, kas nav slikts rezultāts, bet neļauj arī cerēt uz augstu kopējo apmeklētību. Līdzīga situācija ar Ziemeļamerikas tirgu.

Uz piekto vietu noslīdējusi filmu «Lepnums un aizspriedumi» (Pride and Prejudice) un «Piedošana» (Atonement) režisora Džo Raita (Joe Wright) drāma «Anna Kareņina». Šoreiz to noskatījušies 1369 cilvēki, bet kopējais skatītāju skaits nu jau pietuvojies 30 tūkstošiem. Lielisks sniegums!

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu