Kārļa Anitena iestudējumi "Austrumu robežā" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Teātra kluba "Austrumu robeža" 10 gadu jubilejā top divas jaunas izrādes – "Nākamā pietura: pasaules gals" un "Sestdienas vakars".

27. janvārī teātra klubam „Austrumu robeža” aprit 10 gadi, kas tiks svinēti teātra aktieru, režisoru un līdzgaitnieku pulkā, kopā noskatoties pirmo teātra klubā iestudēto izrādi „Marlēna Dītriha. Caurbraucot” ar Raimondu Vazdiku galvenajā lomā.

Dienu pēc jubilejas – 28. janvārī „Austrumu robežā” pirmizrādi piedzīvos Dailes teātra jaunā aktiera, dramaturga un topošā režisora Artūra Dīča iestudējums „Nākamā pietura: pasaules gals”, ko lugas autors un izrādes režisors veidojis, iedvesmojoties no amerikāņu rakstnieka Kurta Vonnegūta romāna „Čempionu brokastis”. Izrādē kopā ar Artūru Dīci spēlēs arī Dailes teātra aktrise Mirdza Martinsone un Leļļu teātra aktieris Artūrs Putniņš.

„Mēs dzīvojam, dzīvojam, dzīvojam… Un nemaz nepievēršam uzmanību, ka pasaule straujiem soļiem iet bojā. Kurš nelietis mūsu planētu iznīcina?

Atbildes meklējumos zinātniski – medicīniski – mākslinieciskā ekspedīcijā dodas divi hipiju laikos aizkavējušies trakie un sieviete, iespējams, psihoterapeite.

Atbildi jautrā brālība atrod, diemžēl nedara neko, lai paši izstātos no pasaules bojā sūtītāju komandas,” par topošo izrādi stāsta autors Artūrs Dīcis, kurš ir arī Dailes teātra augsti novērtētās izrādes „Brīvības 36” līdzautors.

Foto: publicitātes

Lelde Stumbre par topošo izrādi: „Ģimenes gods un dzimtas turpinājums – vai mūsdienās cilvēki vispār vēl zina, kas tas ir? Bet tas noskaidrosies – sestdienas vakarā! Ļaudis mājās atpūšas, mazgājas pirtī, ēd vakariņas, ieslēdz televizoru un mierīgi pavada šā vakara stundas. Ja vien... pa nedēļu nav sakrājušās domas, kas nedod un nedod mieru.

Domas krājas un krājas, grūstās, strīdas un bļaustās, grib tikt laukā, jo tām sen kļuvis par šauru viena cilvēka prātā... Tās izsprāgst ar negaidītu spēku.

Ja kāds atrodas tuvumā, dzirkstele var trāpīt un izraisīt ugunsgrēku, kas pamodina miljoniem citu dzirksteļu. Sākas strauja, sarežģīta, efektīva un bīstama deja, kurai nav robežu!”

Abu topošo izrāžu mākslinieciskais vadītājs un producents ir dramaturgs Kārlis Anitens

Teātra klubs „Austrumu robeža” atrodas Vecrīgā, Vāgnera ielā 8. Kluba repertuārā ir 23 izrādes un koncertprogrammas.

Biļetes uz „Austrumu robežas” izrādēm nopērkamas teātra kasē un „Biļešu paradīzē” – www.bilesuparadize.lv. Plašāk par izrādēm – www.austrumurobeza.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu