Kuriozi «Koru karu 3» atlasēs Latvijā (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

3.februārī Cēsīs noslēdzās TV3 šova «Koru kari 3» atlases, kurām dziedātgribētāji bija izrādījuši lielu atsaucību. Visas nedēļas garumā Latvijas pilsētās notikušajās atlasēs kopumā pieteicās 684 cilvēki vecumā no 16 līdz 48 gadiem. No visiem muzikālās sacensības pretendentiem žūrija un koru vadītāji izvēlējušies gan vokāli labākos, gan atraktīvākos dziedātājus, par ko ikviens skatītājs varēs pārliecināties jau drīzumā.

Šogad TV3 šova «Koru kari 3» atlasēs piedalījās ļoti daudz dziedātgribētāju, kopumā Latvijas pilsētās – Liepājā, Rīgā, Rēzeknē, Dobelē, Lielvārdē, Cēsīs uz atlasēm ieradās 684 cilvēki. Lielākoties atlasēs piedalījās un dziedāt korī vēlējās meitenes, taču arī puišu un kungu netrūka. Pirmā pilsēta, kurā notika koristu meklēšana, bija Liepāja. Gunti Veitu, kurš vadīs Liepājas kori, un viņa komandu pārsteidza

kāda armēņu tautības jauniete, kura ar savu skanīgo balsi burtiski satrieca žūriju.

Uz Liepājas atlasi bija ieradušies visdažādāko profesiju pārstāvji, sākot ar skolēniem un studentiem, beidzot ar policijas darbiniekiem, namdariem un metāla apstrādes speciālistiem.

Nākamās divas dienas dalībnieki šovam «Koru kari 3» tika meklēti Rīgā. Divu dienu garumā notika labā un kreisā krasta koru atlases, un nav brīnums, ka rekordiste no visām «Koru karu 3» atlases pilsētām izrādījās tieši Rīga. Kreisā krasta kora vadītājs Normunds Jakušonoks otrajā atlases dienā ar savu komandu kopumā noklausījās 188 pretendentu, lai no tiem atlasītu 16 kora dalībniekus. Šajā atlasē daudzi koristi dziedāja «Labvēlīgā tipa» dziesmas, bet daļa uzskatīja, ka šajā atlasē ir jāplēš joki. Tas izrādījās pamatoti - N.Jakušonoks savam korim meklēja ne tikai labas balsis, bet arī atraktīvus dalībniekus. Lielākais atlasē notikušais kuriozs bija kāda dalībniece, kurai, jautājot kārtas numuru,

iestājās tāds apjukums, ka tā vietā nosauca savu telefona numuru.

Lai Rīgas labā krasta kora vadītāja Māra Upmane-Holšteina realizētu savu ieceri «Koru karos 3», viņa savam korim meklēja un arī atrada jauniešus ar labām balsīm, kas ir piemērotas gan estrādes popa dziesmu dziedāšanai, gan tradicionālai tautas dziedāšanas manierei. Zinot, kā attīstījusies M.Upmanes-Holšteinas karjera, daudzi atlases dalībnieki bija ieradušies ar ģitāru un dziedāja viņas radītas dziesmas. Interesanti, ka uz šo kori kā kandidāts bija

ieradies Lietuvas pilsonis, kurš strādā Lietuvas vēstniecībā Latvijā un tekoši runā un dzied latviski.
Foto: TV3

Stresa siena

Rīgas atlase bija pulcējusi ļoti plašu cilvēku pulku, kuru nemitīgā rosība, dziesmu vārdu atkārtošana un satraukums bija jūtams atlases telpās. Lai kaut nedaudz īsinātu kandidātu laiku un mazinātu valdošo stresu, administratore izdomāja Stresa sienu. Paskaidrojot sīkāk, kandidāti tika aicināti uz lapiņām uzrakstīt savas emocijas; ja bija vēlēšanās, varēja rakstīt novēlējumu sev un citiem. Kad lapiņas bija aizpildītas, ikviens varēja tās piespraust pie Stresa sienas.

Foto: TV3

Profesiju pārstāvji un šovu dalībnieki

Ceturtajā atlases dienās šova radošā komanda ar Normundu Zušu devās uz Rēzekni, lai atrastu kora dalībniekus. Uz šo atlasi bija ieradušies daudzi jau citos muzikālos šovos un šlāgermūzikas aprindās iepazīti cilvēki. Uz Rēzeknes atlasi bija atnākusi kāda meitene, kurai bija tikai 13 gadi. Viņa ļoti vēlējās pārstāvēt savu pilsētu, taču, zinot, cik liela slodze ir mēģinājumos, tik jauni dalībnieki korī netiek uzņemti. Šobrīd var teikt, ka Rēzeknes koris no citiem atšķirsies ar to, ka tajā būs lielākā zvaigžņu un blondīņu parāde.

Uz atlasi ierodas ar suni

Dobeles atlasē lielākais pārsteigums bija pati kora vadītāja Ieva Sutugova, kura līdz šim bija zināma kā Raimonda Paula dziesmu izpildītāja. Jau pirms atlases viņa parādīja, ka tiešām no visas sirds vēlas padarīt populārāku savu pilsētu. I.Sutugova katru dalībnieku sagaidīja kā sirsnīgu draugu un jau atlasē parādīja to, ka viņa var vadīt kori un būt tā līdere.

Kāds no dalībniekiem uz atlasi bija ieradies ar savu suni.

Viņš atzinis, ka suns esot viņa sabiedrotais it visā, tādēļ nācis līdzi arī uz šo atlasi.

Pārsteidz dziesmu dažādība

Lielākais pārsteigums nākamajā atlases pieturas punktā - Lielvārdē - bija repertuāra dažādība, jo vien dažas dziesmas atkārtojās. Daži koru kandidāti bija tā nobijušies, ka viņu trīcēšanu nebija iespējams noslēpt, tādēļ kora vadītāja Aija Andrejeva daudzos sev zināmos Lielvārdes pretendentus iedrošināja un uzmundrināja. A.Andrejevas

korī iekļuva Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, kurš ir dienējis arī karstajos punktos

un organizējis savas novadnieces A.Andrejevas koncertu Afganistānā. «Koru karos 3» būs pārstāvēta skanīgā Zaļkalniņu ģimene, no kuras vecākā māsa piedalījās pirmajā šovā, otra māsa – otrajā, bet košā Mārīte Zaļkalniņa iekļuva trešajos «Koru karos».

Atlasē jau piekto reizi!

«Koru karu 3» atlases process noslēdzās vakar, 3.februārī Cēsīs, šā kora vadītājs būs Marts Kristiāns Kalniņš. Vairāki «Koru karu 3» atlases dalībnieki ceļoja kopā ar šova radošo komandu pa Latviju, un bija tādi, kuriem Cēsīs notikusī atlase bija piektais mēģinājums iekļūt TV3 šovā. Cēsu atlasē lielākoties skanēja dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš. Vakar atlasē bija dzirdamas daudzas skanīgas balsis, kuras savu profesionalitāti audzējušas Mūzikas akadēmijā. Cēsīs šova atlasē piedalījās meitene no Itālijas, kura Latvijā atrodas jau četrus mēnešus, runā un dzied latviski. Pēc atlases radošā komanda izteica prognozes, ka M.K.Kalniņa vadītajā korī būs labākās vīru balsis.

Populārākās dziesmas

TV3 šova «Koru kari 3» radošā komanda novēroja un izveidoja atlasēs biežāk dzirdēto dziesmu TOP. Pirmajā vietā ierindojās Leonarda Koena dziesma «Hallelujah», gandrīz tikpat bieži bija dzirdama Ulda Marhilēviča dziesma «Lūgums». Kā nākamā biežāk dzirdētā dziesma ierindojās Raimonda Paula un Jāņa Petera «Mēmā dziesma», tai sekoja «Pūt, vējiņi» un «Bēdu, manu lielu bēdu».

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu