«Sinfonietta Rīga» uzstāsies kopā ar Vācijas vijolnieku Koļu Blaheru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2.februārī, Lielajā ģildē notiks koncerts «Mocarta simfonija, Šūmaņa vijolkoncerts un Čaikovska serenāde», kurā valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» uzstāsies kopā ar Vācijas vijolnieku un atskaņojuma vadītāju Koļu Blaheru, informē «Sinfonietta Rīga» pārstāve Aija Semjonova.

Koncertā varēs dzirdēt Roberta Šūmaņa vijoļkoncertu, Volfganga Amadeja Mocarta simfoniju un Pētera Čaikovska serenādi.

Koncerta viesis Blahers ir ilggadējs orķestra «Berlīnes filharmoniķi» un Lucernas festivāla orķestra koncertmeistars. Viņš ir izcils romantiskās mūzikas interprets, tāpēc savai pirmajai Rīgas vizītei viņš izraudzījies virtuozo romantisma mūzikas meistardarbu Šūmaņa vijoļkoncertu, kura atskaņošana ir izaicinājums ikvienam mūziķim.

Kā stāstīja Semjonova, koncertā varēs dzirdēt arī klausītāju iemīļoto Čaikovska Serenādi Do mažorā ar patētisko, viegli sāpīgo ievadu, slaveno valsi, vijīgo elēģiju un vitālo, «paraugkrievisko» finālu, kā arī tiks atskaņota Mocarta simfoniju Re mažorā jeb Hafnera simfonija, kas sacerēta 1782.gada jūnijā par godu Mocartu ģimenes drauga Zigmunda Hafnera iecelšanai aristokrātu kārtā. Šī simfonija tapusi ļoti īsā laikā - desmit dienās - un vēl Mocarta dzīves laikā piedzīvojusi milzīgu muzikālo triumfu.

Koncerts Lielajā ģildē sāksies plkst.19, un biļetes uz to iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu