Akuratere un Kulakovs apvienosies 55 gadu jubilejas koncerttūrē (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad 55 gadu jubileju svin dziedātāja Ieva Akuratere un komponists Juris Kulakovs, kuri nolēmuši apvienoties kopīgā jubilejas koncerttūrē «Sapumpurots zars», kuras koncertos pilnā sastāvā uz skatuves kāps arī grupa «Pērkons». Jubilejas koncertturneja sāksies 15.februārī ar koncertu Līvānu novada Kultūras centrā, kam sekos koncerti Baložos, Valmierā, Dobelē, Mārupē, Siguldā, Rēzeknē, Preiļos, Ādažos, Kuldīgā un citviet, kā arī vasarā notiks pieci lielkoncerti brīvdabas estrādēs, informē koncertu producents Sandis Mohovikovs.

Dziedātāja Akuratere un komponists Kulakovs ir mākslinieki, kuri savā daiļradē un radošajā ceļā vienmēr savus darbus veltījuši Latvijas idejai un tās brīvības garam.

Akuratere ir Latvijas patriote un cīnītāja, un tas izpaužas arī viņas daiļradē. Joprojām daudzi atceras viņas saviļņojošo dziesmas «Manai tautai» izpildījumu 1988.gada «Liepājas dzintarā». Dziedātāja spēj būt gan mierīga, maiga, vienkārša un nosvērta sieviete, gan mazliet traka rokdīva, viņa ir tāda pati kā viņas mūzika - nomierinoša, pacilājoša, spēku dodoša un varbūt nedaudz ārpus realitātes rāmjiem esoša, stāstīja koncertu producents.

Pirms 30 gadiem Akuratere kādā pusnaktī nosapņoja, ka tolaik jaunizveidotā grupa jānodēvē par «Pērkonu».

Jubilejas koncertus gaidot, «Pērkona» tēvs Kulakovs min: kamēr «Pērkons» būs spējīgs savienot daili ar spēku, tas turpinās dārdēt. Grupa «Pērkons» aizvien turpina nest nacionālo pašapziņu un aizvien skan kā no astoņdesmitajiem, kad roks turēja tautu pie cerības.

Jubilāri klausītājiem koncertos piedāvās savas radošās darbības laikā sakrātās un tautā iemīļotās dziesmas, to skaitā būs «Zaļā dziesma», «Slidotava», «Labu vakar», «Dziesma par sapumpuroto zaru», «Gandrīz tautasdziesma», «Mana dienišķā dziesma» un daudzas citas.

Pērkons
Pērkons Foto: Publicitātes foto

Koncertos «Pērkons» uzstāsies pilnā sastāvā, tādējādi skatītajiem būs iespēja tikties ne tikai ar Kulakovu un Akurateri, bet arī ar Juri Sējānu, Leonu Sējānu, Raimondu Bartaševiču un Ikaru Ruņģi.

Biļetes uz jubilejas koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu