Top lietas, ko piedzīvot Latvijas ziemā (22)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

«Ai, kas tad tie Latvijā par kalniem - nekādi.» Runājot par ziemas priekiem, nereti izskan kritika par mūsu ģeogrāfisko stāvokli un to, ka pašmājās jau ziemā nav īsti ko darīt. Cenšoties kliedēt šos mītus, TVNET piedāvā savu ceļvedi ar gada aukstajiem mēnešiem piemērotām aktivitātēm, kas noteikti neliks garlaikoties.

Izbrauciens ar suņu pajūgu

Suņu pajūgus kinofilmās redzējuši ir daudzi, taču iespēja šādam piedzīvojumam ir no galvaspilsētas netālajā Ogres novadā. Madlienā esošais kempings «Forsteri» piedāvā ne tikai vizināšanos ar haskiju (to var darīt pats, gan ar līdzbraucēju), bet arī diennakts pārbraucienus ar nakšņošanu indiāņu mītnē «tipi». Šī aizraujošā izprieca tomēr prasa arī zināmus finansiālus ieguldījumus – izbrauciens, pašam vadot pajūgu, divām personām izmaksās 40 Ls, savukārt minētais diennakts pārbrauciens divām personām izmaksās 100 Ls.

Vairāk par izbraucienu ar haskijiem uzzini šeit!

Izbrauciens ar haskijiem Ogres novadā esošajā kempingā "Forsteri"
Izbrauciens ar haskijiem Ogres novadā esošajā kempingā "Forsteri" Foto: husky.forsteri.lv

Pikošanās čempionāts

Ziemas priekiem var nodoties arī tie, kas dzīvo galvaspilsētā, jo dažādas ziemas aktivitātes ir pieejamas arī dažādās Rīgas vietās. Bez publiskajām slidotavām īstu jautrību varēs atrast Mežaparkā, kur ziemas atrakciju kompleksā «Rīgas sniega parks» norisināsies jau trešais pikošanās čempionāts, un tam, nemaksājot nekādu dalības maksu, pieteikties var ikviens.

Skijorings aiz zirga

Lielisku adrenalīna devu un ātruma sajūtu var noķert arī Ādažu novada Adleros, kur tiek piedāvāts skijorings aiz zirga. Šis aktīvās atpūtas veids savulaik bija iekļauts pat ziemas Olimpisko spēļu programmā. Protams, pēc interesentu vēlēšanās slēpes vai sniega dēli var aizstāt arī ar piepūstu kameru vai ragavām. Šo izpriecu iespējams baudīt tad, ja ārā temperatūra ir no 0 līdz -11 grādiem, un dalībniekiem ieteicams nodrošināties ar atbilstošu apģērbu. Pusstundas vizināšanās vienai personai izmaksās 9 Ls.

Vairāk par skijoringu aiz zirga uzzini šeit!

Roņu pelde

Īpaši ziemīgu un pat ekstrēmu izjūtu cienītājiem tiek piedāvāta ziemas peldēšana jeb tā dēvētā roņu pelde. Tiesa, vēloties izbaudīt, ko nozīmē rūdīšanās aukstā ūdenī, nav ieteicams to darīt uz savu roku, bet gan vispirms sazinoties ar šīs nodarbes piekopējiem. Gada aukstajos mēnešos visur Latvijā šāda veida peldes notiek visai regulāri.

Aktīvā ziemas peldētāja Raita Gultnieka blogs

"Latvijas ronis" jeb pasaules čempionāts ziemas peldēšanā Jūrmalā
"Latvijas ronis" jeb pasaules čempionāts ziemas peldēšanā Jūrmalā Foto: LETA

Izbrauciens ar drošku vai kamanām

Ne mazāk aizraujošā piedzīvojumā ar kamanām var doties uz netālu no Pļaviņām, Klintaines pagastā esošajām mājām «Mežmalas», kas piedāvā braucienu pa sniegoti gleznainajām Daugavas ārēm. Tiesa, kamanas velk ne zirgs, bet gan sniega motocikls.

Vairāk par vizināšanos ar kamanām uzzini šeit!

Kamanu izbrauciens pa sniegotajām Daugavas ārēm
Kamanu izbrauciens pa sniegotajām Daugavas ārēm Foto: http://mezmalasvikings.lv

Slēpošana, snovbords un citas izpriecas uz kalniem

Kaut arī Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis nav salīdzināms ar tādām slēpošanas un snovborda atpūtas mekām kā, piemēram, Šveice un Francija, arī te ar šīm lietām var nodarboties pietiekami kvalitatīvi. Kalnu un slēpošanas trašu pašmājās kļūst arvien vairāk un ziemas aktīvā atpūta spēlē arvien lielāku lomu mūsu dzīvesstilā. Nevēloties izcelt kādu no pašmāju kalniem konkrēti, TVNET iesaka ielūkoties mūsu sagatavotajā ceļvedī, kur apkopotas, mūsu skatījumā, labākās vietas kur nodoties ziemas priekiem.

Retro izbrauciens ar Gulbenes-Alūksnes bānīti

Mazbānītis, kas kursē no Gulbenes uz Alūksni visos gada laikos, ir iecienīts punkts Ziemeļlatvijā. Tomēr ziemā brauciens ar šo reto transporta veidu var izvērsties par īpaši patīkamu un savā ziņā arī romantisku piedzīvojumu.

Mazbānītis, kas kursē maršrutā Gulbene-Alūksne
Mazbānītis, kas kursē maršrutā Gulbene-Alūksne Foto: banitis.lv

Slidotavas

Iespējas slidot ir atrodamas gandrīz ikvienā Latvijas pilsētā. Ja ne pilnīgi atklātas, tad uz vietējām ūdenstilpēm tādas var izveidot ikviens, atliek tikai sagaidīt, lai temperatūra turas stabilos mīnusos un izveidojas pietiekami bieza ledus kārta. Lai arī ne tik masveidīgi kā agrāk, hokeju spēlējoši bērni un jaunieši uz dīķīšiem ir redzami joprojām. Kas attiecas uz slidošanas iespējām tieši galvaspilsētā, vairākas no tām jau darbojas pilnā sparā.

Slēpņu meklēšana jeb «geocaching»

Pēdējo gadu laikā mūsu pusē populāra kļuvusi tā sauktā slēpņošana (geocaching - angļu val.). Tā ir sava veida orientēšanās sacensība, kas piesaistīta kādai interesantai vietai, dabasskatam, kultūrvēsturiskam objektam u.c. Slēpņotāja uzdevums ir atrast kādu no izvēlētajiem punktiem un atzīmēties tajā, taču piekļūšana slēpnim ne vienmēr ir vienkārša. Bieži vien, lai slēpni atrastu, ir jārisina dažādi atjautības uzdevumi, un pati piekļūšana slēpnim var prasīt daudz laika un labu fizisko sagatavotību. Došanās šādā pārgājienā ziemas laikā var kļūt par lielisku piedzīvojumu. Pašmāju slēpņošanas entuziasti parūpējušies, lai garlaicīgi nebūtu nevienam, izliekot kontrolpunktus apkārt visai Latvijas robežai.

Izvēlies slēpni un dodies meklēt!

Slēpņa meklēšana Kolkas mežos
Slēpņa meklēšana Kolkas mežos Foto: TVNET
Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu