Rīgā atklās piecas publiskās slidotavas (21)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rīgā tiks atvērtas piecas dabīgā ledus slidotavas, kuras rīdziniekiem būs pieejamas bez maksas, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā. Pirmais ledus slidotājiem būs pieejams jau šodien, 17.decembrī, kad plānots atklāt slidotavu ar vairākiem laukumiem pie bērnu un jauniešu centra «Laimīte» Sarkandaugavas ielā 24, kā arī pie Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas Andreja Saharova ielā 35.

Ceturtdien, 20.decembrī, vēl viena slidotava tiks atvērta pie Anniņmuižas vidusskolas, Kleistu ielā 14, savukārt sestdien, 22.decembrī, darbu sāks slidotava Rīgas ziemas sporta un atpūtas parkā Uzvaras bulvārī 15, kuru apsaimniekos sporta skola «Arkādija», kā arī slidotava pie Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas Parādes ielā 5.

Slidu noma paredzēta divās slidotavās - Uzvaras parkā un slidotavā pie BJC «Laimīte».

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja pieņēma lēmumu par līdzekļu piešķiršanu, lai trijās vietās varētu ierīkot dabīgā ledus slidotavas. Tās būs pieejamas bez maksas, jo to ierīkošanai un uzturēšanai kopumā ir piešķirti 12 000 latu no finanšu līdzekļu rezerves sporta un kultūras pasākumu atbalstam.

Šogad Rīgas centrā bija plānots ierīkot arī mākslīgā ledus slidotavu, taču iepirkuma konkursā nebija neviena piedāvājuma, līdz ar to departamentam palikuši neiztērēti 74 380 latu, kas bija paredzēti mākslīgās slidotavas izveidei, un vēl 20 000 latu, kas bija paredzēti slidotavas rotāšanai.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde skaidroja, ka mākslīgā ledus slidotavai plānotā nauda bija sadalīta starp divu gadu budžetiem. No šā gada budžeta mākslīgā ledus slidotavai bija paredzēti 14 000 latu, kas tagad novirzīt vēl citu dabīgā ledus slidotavu izveidei.

Par to finansējuma daļu, kas mākslīgā ledus slidotavai bija plānota nākamā gada budžetā, ir sagatavoti priekšlikumi par naudas novirzīšanu Rīgas skolu sporta gada pasākumu nodrošināšanai un bērnu vasaras nometņu atbalstam.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu