«Tas īstais, tā īstā» viesosies Ventspilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dailes teātris

2.decembrī ar Toma Stoparda intelektuālo melodrāmu «Tas īstais, tā īstā» Dailes teātris viesosies Ventspils teātra namā «Jūras vārti».

Britu dramaturgs Toms Stopards skatītājiem ir pazīstams ar savām vārdu spēlēm un intelektuālajiem rēbusiem, kuros ilūzija un realitāte ir nesaraujami saistītas. Dzīves notikumi bieži aizdomīgi atkārto literatūru. Bet tas ir mānīgi. Dzīve nav literāra. Visos laikos modē ir tas, kas ir patiess un īsts, dzīvu jūtu un dzīvas cilvēciskas patiesības piepildīts. Par šo lugu («The Real Thing», 1982) – reizē detektīvu, melodrāmu un intelektuālu līdzību – Londonas kritiķi Tomam Stopardam piešķir balvu par gada labāko lugu.

Izrādē spēlē Vita Vārpiņa, Akvelīna Līvmane, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars, kurš par Henrija lomu bija nominēts «Spēlmaņu nakts» balvai kā Gada aktieris, Inita Dzelme, Dainis Grūbe un Artūrs Dīcis.

Izrādes režisors Mihails Gruzdovs sadarbojies ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi un kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni, kura par darbu šajā izrādē saņēma «Spēlmaņu nakts» balvu kā Gada kostīmu māksliniece.

Izrāde Ventspils teātra namā «Jūras vārti» sāksies plkst. 16.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu