Atsāks novadu projektu «Kino visiem un visur Latvijā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Kinematogrāfistu savienība 24.novembrī atsāks Latvijas novados piedāvāt filmu izplatīšanas projektu «Kino visiem un visur Latvijā». Pirmais seanss Talsu novada Pļavmuižas Saietu namā notiks jau sestdien, 24. novembrī.

«Mūsu mērķis ir latviešu filmas padarīt pieejamas skatītājiem visos Latvijas novados. Kinoteātru nosaukuma cienīgi kinoteātri ir saglabājušies tikai piecās pilsētās ārpus Rīgas, un ieinteresētajiem cilvēkiem nav iespēju noskatīties jaunas un aktuālas filmas, par kurām Rīgā karsti diskutējam. Latviešu filmu izplatīšanu laukos sākām jau 2010.gada vidū, un šajā periodā pēdējo gadu spēlfilmas, dokumentālās lentes un animācijas

filmu programmas 358 seansos ir noskatījušies jau 15 512 skatītāji

reģionos,» stāstīja Pitruka.

Pateicoties saņemtajam Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas «Profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšana Latvijas reģionos» atbalstam, jaunās latviešu filmas regulāri nonāks pie skatītāja līdz pat 2013.gada beigām.

Jau tuvākajā laikā visā Latvijā tiks piedāvāta režisora Dāvja Sīmaņa tikko pabeigtā gleznieciski iespaidīgā dokumentālā filma «Pēdējā tempļa hronika», kurā portretēta Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecība (filmu studija EGO MEDIA) un režisores Lailas Pakalniņas jaunā spēlfilma «Picas» (stāsts par diviem picu cepējiem, kuri bēg kopā ar nozagtu seifu), kura tikko saņēmusi žūrijas specbalvu Starptautiskajā Romas kino festivālā un uz Latvijas ekrāniem nonāks 21. decembrī.

Pļavmuižas (Talsu novads) Kinodienas apmeklētājiem tiks piedāvāti trīs filmu seansi. Režisora Armanda Zvirbuļa asprātīgā spēlfilma bērniem «Mazie laupītāji» (studija FORMA) sagādās jaukus brīžus mazajiem skatītājiem, Rīgas Kinostudijā uzņemtā dokumentāla lente «Ceplis. Filmas arheoloģija» (režisore Agita Cāne-Ķīle) atklās mūsu kinovēstures leģendārās filmas aizkadra noslēpumus, bet vakara seansā tiks demonstrēta lielu skatītāju atsaucību ieguvusī spēlfilma «Dancis pa trim» (filmu studija KAUPO), kurā galvenās lomas atveido pāragri no dzīves aizgājušais mūziķis Mārtiņš Freimanis un Dailes teātra aktrise Kristīne Nevarauska). Uz tikšanos ar skatītājiem Pļavmuižā ieradīsies arī filmas režisors Arvīds Krievs.

Projekts «Kino visiem un visur Latvijā» ne tikai aizvedīs Latvijā uzņemtās filmas pie skatītājiem ārpus Rīgas, bet arī nodrošinās filmu autoriem atgriezenisko saiti ar skatītāju, kas palīdzēs saprast, kādas filmas no to veidotājiem gaida daudzveidīga auditorija visos Latvijas novados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu