Marina Rebeka kāps uz LNO skatuves (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lieliskās balss īpašniece - operdziedātāja Marina Rebeka -, kura tik spoži šopavasar spoži uzmirdzēja operas «Lucia di Lammermoor» iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā, 28.septembrī atkal kāps uz LNO skatuves, lai klausītājus priecētu ar solokoncertu.

Sarunā ar portālu TVNET dziedātāja stāsta, ka šim koncertam izvēlējusies pavisam citādāku programmu, nekā koncertam kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (tas izskanēja šā gada 15.janvārī).

«Šajā koncertā skanēs Rosīni, Mocarta, Pučīni, Bizē un Leonkavallo skaņdarbi. Šī būs populāru un pāris ne tik populāru skaņdarbu programma - pārsvarā viss, ko esmu dziedājusi uz operu skatuvēm. Mikaēla no «Karmenas», Mocarta Elektras ārija, Annas ārija - lūgšana no »Maometto II«; arī tādi populāri skaņdarbi kā Rozīnas ārija un Neddas ārija,» uzskaita dziedāja, atklājot, ka programmu viņa gan esot sastādījusi, taču tā vēl nav apspriesta ar koncerta diriģentu Modestu Pitrenu.

«Protams, programmu esmu Pitrenam nosūtījusi, taču viņš ir tik aizņemts ar darbiem, ka pagaidām nav atbildējis. Bet tas nav nekas traks,» smaida Marina, uzsverot - kā jau allaž, arī šo koncertprogrammu viņa stādījusi, balsoties uz kontrastiem. «Cerams, ka tā būs saistoša un šķitīs interesanta mūsu publikai,» pauž dziedātāja.

Marinas Rebekas repertuārā ir Annas loma Džakomo Rosīni operā «Mehmeds II» Rosīni Operas festivālā Pezaro un viesizrādēs Japānā, Violeta Vīnes Tautas operā un Somijas Nacionālajā operā, Elektra Volfganga Amadeja Mocarta operā «Idomenejs» Nansī Operā, kā arī Adīna Gaetāno Doniceti operas «Mīlas dzēriens» iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā 2009.gada februārī.

Pēc veiksmīgas debijas Milānas operteātrī La Scala Marina Rebeka iestudējusi Elektras lomu Volfganga Amadeja Mocarta operā «Idomenejs» Nansī teātrī Francijā diriģenta Kirila Karabica vadībā. 2009.gada augustā notika viņas izcilā debija Zalcburgas festivālā ar Anaisas lomu Džakomo Rosīni operā «Mozus un faraons» diriģenta Rikardo Muti vadībā. 2009./2010.gada sezonā Marina Rebeka dziedāja arī Grāfieni de Folvilu Džakomo Rosīni operā «Ceļojums uz Reimsu» Romas operā, Violetu Hamburgas Valsts operā un Helsinku operteātrī, Mikaēlu Žorža Bizē operā «Karmena» Bādenbādenes festivālā Vācijā un Valensijas operā ar Zubīnu Metu pie diriģenta pults, kā arī debitēja Berlīnes Vācu operā. 2010. gadā Marina Rebeka ar lieliskiem panākumiem debitēja titullomā Džuzepes Verdi operā «Traviata» Koventgārdena operā.

2011./2012. gada sezonā notika Marinas Rebekas debija Ņujorkas Metropoles operā, kur viņa ar lieliem panākumiem izpildīja Donnas Annas lomu Mocarta operā «Dons Žuans» ar Džeimsu Levinu pie diriģenta pults. Donnas Annas lomā dziedātāja iejutīsies arī Berlīnes Vācu operā, Cīrihes operā, Vīnes Valsts operā un Čikāgas Liriskajā operā.

Marina Rebeka ir A/S «Latvijas Gāze» Gada balvas 2009 laureāte nominācijā Par izciliem mākslinieciskiem sasniegumiem aizvadītajā sezonā.

Biļetes uz Marinas Rebekas koncertu vēl iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu