Liepājas 11. starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 27.septembra līdz 29.septembrim Liepājā norisināsies 11. starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls, informē nodibinājuma «Via cultura» sabiedrisko attiecību asistente Andra Jurgelāne.

Trīs dienu garumā liepājniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāti gan ērģeļmūzikas koncerti Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē, gan izstāde un kino demonstrējumi, kā arī programma bērniem.

Festivāls tiks atklāts 27.septembrī plkst.18 Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles dārzā ar Polijas vēstniecības un Liepājas muzeja piedāvāto izstādi «Aizmirstā Ūnija», kura vēstīs par poļu vēsturisko līdzdalību Kurzemes hercogistes izveidē. Pagājušajā gadā apritēja 450 gadi, kopš tika parakstīts Viļņas pakts starp Livonijas ordeni, Lietuvas lielkņazisti un Polijas karalisti, kurš, no šodienas perspektīvas vērtējot, bija svarīgs notikums mūsu reģiona vēsturē, veidojot tiesiskās un starptautiskās attiecības šajā Eiropas daļā vairāk nekā divu gadsimtu garumā. Izstāde būs aplūkojama līdz 28.oktobrim.

Tās pašas dienas vakarā festivāla atklāšanas koncertā plkst.19 būs iespēja dzirdēt Polijas pilsētas Gdaņskas ērģelnieku Romanu Perucki. Starptautiski godalgotais poļu mūziķis savā mūziķa karjerā ir sniedzis vairāk kā 2000 koncertu visā pasaulē. Savā viesošanās reizē Liepājā Peruckis atskaņos vācu un poļu komponistu darbus ērģelēm.

28.septembrī kinoteātrī «Balle» notiks Kino vakars, kurā būs skatāmas divas dokumentālās filmas - režisores Marutas Jurjānes darbs «Saulrieta violetās ērģeles» par komponistu Marģeri Zariņu un Rodrigo Rikarda dokumentālā filma «Ērģeļbūvētājs no Ugāles». Plkst.21 Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē klausītāji tiek aicināti uz nakts koncertu «Vakara lūgšana». Tajā uzstāsies Kristīne Adamaite (ērģeles), Ieva Parša (soprāns) un Artis Sīmanis (saksofons). «Vakara lūgšana» būs īpašs meditatīvs baudījums ar Ērika Ešenvalda, Henrika Mikolaja Gurecka, Pētera Vaska un Andreja Selicka skaņdarbiem, sola festivāla rīkotāji.

29.septembrī plkst.13 īpaša programma būs sarūpēta mazajiem klausītājiem, kuri kopā ar ērģelnieku Aigaru Reini un aktieri Vari Klausītāju izdzīvos aizraujošu piedzīvojumu, klausoties un skatoties muzikālo pasaku «Pēterītis un vilks».

Savukārt plkst.18 festivāla noslēguma koncertā «Pērles - pērlītes» klausītājus priecēs festivāla neatņemama sastāvdaļa - Liepājas pilsētas ērģelnieks Lotars Džeriņš. Mūziķis uzstāsies kopā ar jaukto kori «Laiks» diriģentes Ilzes Balodes vadībā, Liepājas Simfoniskā orķestra paspārnē esošo metāla pūšamo instrumentu ansambli «Amber Sound Brass», kā arī trompetistu Oleksiju Demčenko. Bagātīgajā programmā būs dzirdamas gan aizpagājušā gadsimta, gan mūsdienu kompozīcijas no F.Lista, M.Rēgera u.c. komponistu daiļrades.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu