«Zelta lauvu» saņem Dienvidkorejas režisora filma «Pieta» (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / LETA

69.Venēcijas starptautiskā kinofestivāla galveno balvu «Zelta lauvu» kā labākā filma sestdienas vakarā ieguva Dienvidkorejas režisora Kima Kiduka moralizējošā pasaka «Pieta».

Kims teica, ka viņa emocionāli spraigās filmas mērķis ir nosodīt «ekstrēmo kapitālismu». Filma ir stāsts par cietsirdīgu aizdevumu haizivi, kas, satiekot un pieņemot sievieti, kas apgalvo, ka ir viņa māte, sāk apjaust arī žēlumu par savu iepriekšējo attieksmi pret cilvēkiem.

Labākā aktiera balva tika piešķirta diviem ASV aktieriem Džoakinam Fēniksam un Filipsam Seimūram Hofmanam par viņu lomām scientoloģijas iedvesmotajā filmā «The Master», kurā Fēnikss tēlo ar alkoholismu sirgstošu Otrā pasaules kara veterānu, kas kļūst par harizmātiskā Hofmana atveidotā topošās kustības «The Cause» («Iemesls») līdera mācekli.

ASV aktieris Filips Seimūrs Hofmans
ASV aktieris Filips Seimūrs Hofmans Foto: AFP /LETA
Režisors Pols Tomass Andersonas un ASV aktieris Džoakins Fēnikss
Režisors Pols Tomass Andersonas un ASV aktieris Džoakins Fēnikss Foto: AFP /LETA
Filmas «The Master» režisors Pols Tomass Andersonas saņēma labākā režisora balvu.

Savukārt labākās aktrises balva tika piešķirta Izraēlas aktrisei Hadasai Jaronai, kas attēlo trauslu, bet kaislīgu meiteni, kas par sievieti kļūst ortodoksālā jūdaisma hasīdisma kopienā, izraēliešu režisores Ramas Buršteinas filmā «Lemale Et Ha'Chalal» («Aizpildīt tukšumu»).

Izraēlas aktrise Hadasa Jarona
Izraēlas aktrise Hadasa Jarona Foto: AFP / LETA

Īpašo žūrijas balvu saņēma Austrijas, Vācijas un Francijas kopražojuma kinolente «Paradies: Glaube» («Paradīze: Ticība»), kuras režisors ir Ulrihs Zeidls. Filma ir stāsts par 50 gadus vecu sievieti, kas uz Keniju dodas kā seksa tūriste.

Venēcijas kinofestivāls ir ne tikai mākslas filmu skate, bet arī priekšvēstnesis iespējamiem ASV «Oskara» balvas ieguvējiem februārī.

69.Venēcijas filmu festivālā, kas tika atklāts 29.augustā, uz galveno balvu «Zelta lauva» pretendēja 18 filmas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu