Atlikta filmas «Meitene, kas spēlējās ar uguni» ekranizācija (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atlikta Stīga Larsona triloģijas «Millenium» otrās daļas ekranizācija, jo aizkavējusies filmas scenārija rakstīšana. Kinostudija MGM bija plānojusi, ka triloģijas otrās daļas «The Girl Who Played With Fire» («Meitene, kas spēlējās ar uguni») ekranizācija uz kinoekrāniem nonāks 2013.gadā.

Taču scenāristam Stīvenam Zailanam scenārija rakstīšana nevedas tik raiti, kā cerēts, līdz ar to filmēšana vēl nav sākta.

Deivida Finčera (David Fincher) uzņemtajā filmā «The Girl With the Dragon Tattoo» («Meitene ar pūķa tetovējumu») Līsbetas Salanderes loma piešķirta mazpazīstamajai amerikāņu aktrisei Rūnijai Marai (Rooney Mara), bet žurnālistu Mikaelu Blumkvistu atveido Daniels Kreigs (Daniel Craig).

Holivudas ekranizācija nopelnīja 232 miljonus ASV dolāru, ko kinostudija MGM raksturoja kā «mērenus zaudējumus».

MGM tomēr nav atteikusies no plāna ekranizēt arī pārējās «Millennium» daļas, un Kreigs un Mara ir apņēmušies atgriezties pie savām lomām.

Finčers pagaidām vēl nav piekritis režisēt nākamo filmu, taču kinostudijai MGM viņš ir pirmais kandidāts.

Zviedru rakstnieks nomira 2004.gadā no sirdstriekas 50 gadu vecumā - gadu pirms Zviedrijā tika publicēts viņa pirmais «Millennium» sērijas romāns «Meitene ar pūķa tetovējumu», tāpēc viņš tā arī nekad neizbaudīja savu darbu milzīgo popularitāti. Lārsona romāni ieguvuši bestsellera statusu piecās valstīs - Lielbritānijā, Spānijā, Itālijā, Nīderlandē un Francijā, apsteidzot vampīru sāgas «Krēsla» autori Stefāniju Meieri.

2009.gadā Zviedrijā tika ekranizētas visas trīs grāmatas.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu