JRT atklāj sezonu ar «Klusuma skaņām» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JRT

Jaunais Rīgas teātris savu 21.sezonu sāks šovakar, 21.augustā, piedāvājot režisora Alvja Hermaņa izrādi «Klusuma skaņas», informē teātra reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde. Jau septembrī Jaunais Rīgas teātris ar «Klusuma skaņām» dosies jaunās sezonas pirmajās viesizrādēs, 7.septembrī un 8.septembrī priecējot festivāla «Theaterfestival Basel» skatītājus Šveicē.

Septembrī skatītājiem Jaunais Rīgas teātris piedāvās arī divas pirmizrādes.

1.septembrī Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisora Ģirta Ēča jaunākais iestudējums - Žordī Galserāna «Grenholma metode», savukārt 27.septembrī Lielajā zālē notiks Hermaņa iestudētās izrādes - Īzaka Baševisa-Zingera «Kabalas noslēpumi» - pirmizrāde.

Izrādē «Grenholma metode» četri pretendenti ieradušies uz individuālajām darba pārrunām. Gaidītās intervijas vietā visi četri nonāk telpā, kur jātiek galā ar neredzamu novērotāju dotiem uzdevumiem. Ko viņi izvēlēsies - naudu un ieņemamā amata prestižu vai pašcieņu un cilvēciskumu -, to kopā ar režisoru Ēci noskaidros māksliniece Kristīne Abika un aktieri Inga Alsiņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga un Ivars Krasts.

Savukārt Hermaņa veidotā jaunā izrāde ļaus ielūkoties ārpasaulei hermētiski noslēgtajā hasīdu pasaulē.

Hasīdi ir ortodoksāli jūdi, kuru kopienas dzīvo izolēti no ārējās pasaules. Ikdienā cilvēki hasīdus sastop varbūt tikai lidostās, kur norisinās arī izrādes darbība. Izrādes pamatā ir Nobela prēmijas laureāta Baševisa-Zingera pieci stāsti, kurus, līdzīgi kā daudzus citus šī autora darbus, caurvij nemirstības motīvs. Iestudējuma radošajā komandā piedalās arī māksliniece Monika Pormale un aktieri - Elita Kļaviņa, Regīna Razuma, Gundars Āboliņš, Andris Keišs un Jevgeņijs Isajevs.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu