Slišāna scenārijs Kannās ieguvis balvu (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Cinevilla Studio/Facebook

Vakar Kannās (ārpus kinofestivāla norises) notikušajā Kšištofa Kešlovska balvas pasniegšanas ceremonijā, kurā sveikti labākie scenāriji no Centrāleiropas un Austrumeiropas, balvu saņēmis Mārtiņa Slišāna scenārijs spēlfilmai «Apartamenti». Spēlfilma būs stāsts par diviem dzīvokļiem, to iemītniekiem un viņu neizteiktajām kaislībām cauri laiku griežiem, sākot no 1961.gada līdz pat Latvijas uzņemšanai Eiropas Savienībā, informē filmu studijas «Platforma» producente Guna Stahovska.

(precizēts)

Filma būs komēdija bez liekas pļāpāšanas, bet ar smalki savērptiem raksturiem un to mijiedarbībām.

Gūstot uzvaru, Slišāns balvā saņēmis 10 000 eiro. Konkursā piedalījās 12 scenāriji no septiņām Centrālās un Austrumeiropas valstīm - Rumānijas, Polijas, Ungārijas, Slovēnijas, Latvijas, Slovākijas un Bulgārijas, informēja Nacionālā kino centra Informācijas un izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Zvirbule.

Scenārijus vērtēja ietekmīga žūrija - Sendijs Lībersons, kurš pārraudzījis tādu filmu producēšanu kā «Zvaigžu kari», «Pa naža asmeni skrejošais», «Telma un Luīze» un citas, Manfreds Šmits, kurš ir viens no lielākā Vācijas publiskā filmu atbalsta fonda MDM vadītājs, kā arī Dariušs Jablonskis, kurš ir viens no pieredzes bagātākajiem Polijas producentiem, savulaik strādājis kā Kšištofa Kešlovska asistents.

Vērtētāji par Slišāna scenāriju vēstīja, ka viņa projekts atkārtoti pierāda, ka oriģinalitāte un neparasts pasaules redzējums ir būtiski, lai scenārijs notvertu mūsu uzmanību.

«Balvas ieguvējs spēj būt atsvaidzinoši citāds. Scenārijs mums sola, ka filma būs citāda, tēlaina, smieklīga, sāpīga, tajā pašā laikā tā būs arī pamācoša, atklājumu un pārdomu pilna. Galvenokārt esam pārliecināti, ka filma būs izklaidējoša un ceram, ka tā atradīs sev starptautisku auditoriju, kas spēs identificēties ar universālajām tēmām, kas ir skartas šajā darbā, neraugoties uz to, ka tā notiek vidē, ar kuru daudzi no mums nav nekad saskārušies,» pauda darba vērtētāji.

Spēlfilmas projektu «Apartamenti» producē filmu studija «Platforma». Filmas projekts ir saņēmis «Media» projektu attīstīšanas finansējumu, kā arī līdzfinansējumu projekta attīstīšanai no Nacionālā kino centra.

Kšištofa Kešlovska balvas pasniegšanu rīko starptautisko scenāriju attīstīšanas darbnīcu «ScripTeast» organizētāji.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu