Dapkunaite būs Venēcijas kinofestivāla žūrijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lietuviešu kino un teātra aktrise Ingeborga Dapkunaite (Ingeborga Dapkūnaitė), kas pazīstama ar lomām tādās filmās kā "Saules nogurdinātie", "Morfijs" un "Ciniķi", iekļauta Venēcijas kinofestivāla žūrijas sastāvā, vēsta festivāla oficiālā mājaslapa.

Kventina Tarantino vadībā filmas vērtēs arī meksikāņu scenārists Giljermo Ariaga, kas rakstījis scenārijus tādām filmām kā "Amores Perros", "21 grams" un "Babel" ("Bābele"), franču kinorežisors un scenārists Arno Deplešēns, amerikāņu komponists Denijs Elfmens, itāliešu režisors Luka Gvadanjīno un scenārists Gabriele Salvatoress.

Žūrijas lēmums noteiks, kam piešķirt festivāla galvenās balvas "Zelta" un "Sudraba lauvu", ar ko apbalvo labāko filmu un režisoru, īpašo žūrijas balvu, balvu labākajam aktierim un aktrisei, balvu labākajam aktierim vai aktrisei, balvu par labāko tehnisko sniegumu, kā arī balvu par labāko scenāriju.

Kā ziņots iepriekš, Venēcijas festivāls norisināsies no 1. līdz 11.septembrim. To atklās Darena Aronofska psiholoģiskais trilleris "Black Swan" ("Melnais gulbis") ar Natāliju Portmanu galvenajā lomā, savukārt noslēgs - Šekspīra lugas "The Tempest" ("Vētra") ekranizācija, ko uzņēmusi Džūlija Teimora.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu