Saulkrastu džeza festivālā "Xylem Trio" un "Patina" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA
References: API SITE

Šovakar (21.jūl.) plkst.20 atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" notiks 13.Saulkrastu džeza festivāla "Saulkrasti Jazz 2010" vakara koncerts, kurā uzstāsies pašmāju grupas "Xylem Trio" un "Patina".

Vakara viesi šovakar būs grupa "Xylem Trio", kurā spēlē marimbists un perkusionists Rihards Zaļupe, saksofonists Oskars Petrauskis un pianists Raimonds Petrauskis.

"Xylem Trio"

Grupa "Xylem Trio" no 2006.gada apvieno trīs starptautiski atpazīstamus Latvijas mūziķus, kuri ir apliecinājuši sevi kā solisti un nopietni kamermūziķi. Klavieres, saksofons un marimba, perkusijas kopā salikti ir ļoti neparasts ansamblis.

Šovakar klausītājiem "Xylem Trio" piedāvās projektu "Mixed music" jeb programma, kas sevī ietver vairākus citus projektus. Koncertā būs dzirdamas pašu "Xylem Trio" radītas kompozīcijas, kā arī dažādu pasaulē pazīstamu akadēmiskās mūzikas komponistu, ieskaitot arī latviešu, darbu aranžējumi šim specifiskajam instrumentu ansamblim.

"Patina"

Savukārt grupu "Patina" veido vokāliste un kokļu spēlmane Biruta Ozoliņa, taustiņistrumentālists un perkusionists Viktors Ritovs, klarnetists un saksofonists Indriķis Veitners, basists Oļegs Grišins un bundzinieks, perkusionists Tālis Gžibovskis.

Grupu "Patina" izveidota 2003.gada vasarā. Grupas muzikālais stils apvieno seno latgaļu dziedāšanas stilu un džezu.

Vakara koncerts atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" kā vienmēr noslēgsies ar improvizētu mūziķu saspēli jeb "jam session".

"Saulkrasti Jazz 2010" pasākumi atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" turpināsies līdz 24.jūlijam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu