Džeks Vaits triumfē arī ASV topā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais rokgrupas «The White Stripes» solists Džeks Vaits (Jack White) šonedēļ pārliecinoši iekarojis ne tikai Apvienotās Karalistes albumu topu, apsteidzot pagājušās nedēļas līderi - Adeli ar viņas otro studijas plati «21», bet arī ASV pieprasītāko ierakstu «Billboard 200», ziņo ārvalstu prese.

Nenogurdināmais modernā blūzroka ģitārists, vokālists un mūzikas izdevējs Džeks Vaits ar savu pirmo oficiālo soloierakstu «Blunderbuss» pirmajā nedēļā pārdevis 138 000 kopiju, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Šis ir Vaita pirmais numur 1. Ar iepriekšējām grupām - «The White Stripes», «The Raconteurs» un «The Dead Weather» viņam nebija izdevies pakāpties augstāk par 2.vietu.

Visveiksmīgāk 2007.gadā klājās «The White Stripes» platei «Icky Thump», kas pirmajā nedēļā pārdota 223 000 kopiju un ierindojusies 2.pozīcijā, piekāpjoties «Bon Jovi» albumam «Lost Highway» (292 000).

Tikmēr topa ilgdzīvotāja Adele ar «21» atkal pakāpusies no 3. uz 2. vietu (84 000), bet pagājušās nedēļas līderis - viens no 1970. gadu soulmūzikas un 1980. gadu popmūzikas veiksmīgākajiem melnādainajiem māksliniekiem Laionels Ričijs (Lionel Richie), kura kontā ir vairāk nekā 100 miljoni pārdotu ierakstu, ar savu jaunāko kantri duetu albumu «Tuskegee» noslīdējis uz 3.vietu (78 000).

Britu/īru puišu kvintets «One Direction» ar savu debijas plati «Up All Night» pakāpies uz 4.vietu.

Otrs topa jaunums meklējams 5.vietā - amerikāņu kantri mūziķa Lī Braisa (Lee Brice) aktuālais dziesmu albums «Hard 2 Love».

Tikmēr cits žanra brālis - Kips Mūrs (Kip Moore) ar satraucošo «Up All Night» debitē 6.vietā.

Ceturtais un pēdējais jaunums ir vēl viens britu puišu kolektīvs «The Wanted» - numur 7.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 6%.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu