Zatlers: Mums spēku dod dziesmā un dejā veidotā likteņupe (62)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Rīgas centrā notikušais dziesmu un deju svētku gājiens, kura laikā ar dziesmām un dejām skolēni veidoja likteņupi, satekot kā avotiņi no katra Latvijas novada, ir pierādījums, ka šī likteņupe dod mums spēku, sestdienas vakarā Mežaparkā uzrunājot koru koncerta dalībniekus un skatītājus, atzina Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Valsts vadītājs dejojošajiem, dziedošajiem un muzicējošajiem skolēniem teica, ka viņi šajās dienās ir pārvērtuši Rīgu un Latvijas galvaspilsēta vairs nav vienkārši Rīga, bet tā ir dziedoša un dejojoša jauniešu Rīga.

"Visās vietās parkos, laukumos, stadionos, arī Rīgas pilī gan Svētā gara tornī, gan pils pagalmā skanēja dziesmas un mēs dejojām dejas," teica Valsts prezidents, akcentējot, ka to visu nevar radīt ne viens cilvēks, ne arī ar kādu rīkojumu. "To izdarījām visi kopā," secināja Valsts prezidents, minot, ka svētku kulminācija bija šodien Rīgas centrā notiekošais dziesmu un deju svētku dalībnieku gājienu, kas plūda kā Latvijas likteņupe un jundīja emocijas.

Pēc Zatlera teiktā, arī lielkoncerts ir emociju pilns. "Esam gandarīti par to, kādi mēs esam," teica Zatlers.

Viņš teica paldies mammām, vecmammām, tētiem, vectētiņiem, skolotājiem un novadu vadītājiem, kas bērnus un audzēkņus ir audzinājuši latviskā garā un par valsts patriotiem.

Zatlers atzina, ka šodien Rīgas centrā notikušais gājiens ir pierādījums, ka šī likteņupe, ko šodien veidojām dziesmā un dejā, ka avotiņi katrā Latvijas novadā dod mums spēku.

Valsts prezidents mudināju katru iedomāties kādu vēlēšanos, ko vēlētos piepildīt. "Katram ir kāds sapnis," teica Valsts prezidents, un šodien koncertā piepildīja Lauras Laiviņas sapni. Meitenīte bija vēlējusies satikt Valsts prezidentu, un šo iespēju Zatlers meitenei šodien deva koru koncertā Mežaparkā, kad Laura varēja dziedāt valsts himnu, stāvot blakus Valsts prezidentam.

"Lai dievs svētī mūsu tautu, zemi un Latviju," teica Zatlers.

Kā ziņots, šodien Mežaparka Lielajā estrādē 12 600 skolēnu izdziedās gan tautā iemīļotas, gan jaunas melodijas koru koncertā "Mana zeme - zemīte skaistā".

Pēc koncerta stundas garumā notiks publikas un svētku dalībnieku sadziedāšanās.

Koncertā piedalās 332 kori ar vairāk nekā 12 600 dalībniekiem, 24 pūtēju orķestri ar 900 mūziķiem, seši tautas deju kolektīvi ar vairāk nekā 450 dejotājiem un 31 bērnu un jauniešu folkloras kopa ar 440 dalībniekiem. Uzstāsies arī solisti - Renārs Kaupers, Aisha, Jānis Apeinis, Paula Dukure, Miks Dukurs, Kārlis Būmeisters un citi.

Apvienoto koru virsdiriģenti ir Kaspars Ādamsons, Līga Celma, Gints Ceplenieks, Jānis Erenštreits, Eduards Grāvītis, Mārtiņš Klišāns, Arvīds Platpers, Romāns Vanags, Jevgēņijs Ustinskovs. Savukārt apvienoto pūtēju orķestru virsdiriģenti būs Haralds Bārzdiņš, Agris Celms, Andris Muižnieks. Goda viesi - Jānis Dūmiņš, Pauls Kvelde, Jānis Sprancmanis, Ēvalds Siliņš, Roberts Zuika, Helēna Lazarēviča, Alfrēds Cinovskis.

Koncerta radošajās grupā ir koncerta mākslinieciskais vadītājs Arvīds Platpers, režisore Mirdza Zīvere, režisora asistents Jānis Baltiņš, scenogrāfs Ivars Mailītis, māksliniece Inese Mailīte, deju virsvadītājs Jānis Purviņš, folkloras kopu koordinatore Māra Mellēna, pūtēju orķestru koordinators Egīls Šķetris, tehniskais direktors Juris Kaufelds, asistente Iveta Ārgale, projekta vadītāja Rita Platpere.

Pēc koncerta Rīgas pilsētas sabiedriskais transports - trolejbusi, tramvaji, autobusi - kursēs līdz plkst.2, kā arī tiks palielināts transportlīdzekļu skaits.

Skatītājiem neklātienē ir iespēja vērot koncertu Latvijas Televīzijas 1 kanālā. Koncerta translācija notiek arī Latvijas Radio.

Komentāri (62)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu