«Pērkons» atkal dārd! (38)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Ar koncertu 1.maija vakarā «Palladium» koncertzālē savu 30 gadu jubilejas koncerttūri noslēgs leģendārā latviešu grupa «Pērkons». Grupas dalībnieks Juris Sējāns smaidot teic: «Nemaz tik seni nejūtamies, īpaši redzot, kā zālē līdzi dzied un dejo jaunieši, kas varētu būt mūsu kādreizējo fanu bērni un pat mazbērni!»

Pieliks smuku punktu

«Mēs jau visu gadu spēlējām koncertus par godu mūsu jubilejai, un tad no «Positivus» puses nāca piedāvājums tūrei pielikt tādu smuku punktu, uzspēlējot koncertzālē «Palladium»,» par otrdienas, 1.maija, koncertu sarunā ar TVNET teic Juris Sējāns.

Lai gan nupat kādā intervijā grupas mūziķi atzinušies - ja vien vajadzētu, viņi būtu ar mieru spēlēt vismaz piecas stundas, dažu citu grupu rūgtā pieredze liecinot, ka tas ir par daudz. «Tādēļ

esam ieplānojuši, ka mūsu koncerts nebūs garāks par divām stundām - tā, lai mēs klausītājiem neapniktu,»

atzīst Sējāns, atklājot - būs arī starpbrīdis. Tā bijusi Jura Kulakova ideja, turklāt viņš uzaicinājis pāris mūziķes, kuras šajā laikā parūpēsies par mierīgiem muzikāliem iestarpinājumiem, cenšoties nomierināt koncerta pirmajā daļā satrakojušos tautu.

Dziedātāja Ieva Akuratere
Dziedātāja Ieva Akuratere Foto: TVNET

«Gulbi, gulbi!»

Savukārt par gaidāmā jubilejas koncerta repertuāru Juris Sējāns teic: skanēs arī ļoti senas dziesmas, kas izvilktas no «Pērkona» muzikālās pūralādes. «Būs «Sapumpurots zars», būs «Sastrēgumstunda», kas nekad nekur nav tikusi ierakstīta, skanēs arī sen nedzirdētā «Laimes lējējam»,» mūziķis uzskaita, norādot - koncerts būs kā izskriešana cauri visu trīsdesmit gadu dziesmām. «It kā jau vajadzētu dziedāt arī «Maija svētku rītu», kas būtu ļoti atbilstoša dziesma, taču bail, ka nesanāk par garu...» prāto mūziķis, atgādinot dziesmas sākumu: «Mums pieteikts gaidīt kaut ko lielu...»

«Starp citu,

pati pirmā Jura Kulakova sarakstītā dziesma ir «Gulbis», bet to dziedāsim tikai tad, ja publika pieprasīs,»

Juris smejas, piebilstot, ka šo dziesmu gan koncertos pieprasot vienmēr.

Uz skatuves satiksies viesi un ģimenes

Taujāts, cik paaudzes varētu būt izaugušas ar «Pērkona» dziesmām, Sējāns uz brīdi aizdomājas, tad saka: «Nu, ja viena paaudze ir desmit gadu, tad trīs noteikti. Man jau šķiet, ka mūs tagad nāk klausīties mūsu kādreizējo fanu bērni un varbūt pat mazbērni. Jā, kāpjot uz skatuves, varbūt tajā brīdī mēs sajūtamies seni, taču,

sākot spēlēt un redzot, kā visi dzied un ņemas līdzi, ir sajūta, ka paaudzes saslēdzas un gadi savienojas.»
Juris Kulakovs
Juris Kulakovs Foto: TVNET

Starp citu, arī šajā koncertā neiztiks bez viesiem: apsolījis ierasties grupas kādreizējais dalībnieks, tagad - LNO solists Nauris Puntulis. «Koncertā spēlēs arī mūsu bērni: Jura meita Justīne Kulakova, ja vien pagūs atlidot no Šveices, mana brāļa Leona dēls Reinis Sējāns, Ievas dēls Matīss un arī mans dēls. Dziesmā «Kretīni dejo» saksofonu spēlēsim abi, un viņam uzticēts arī saksofona solo.»

Nekāda liela jubilejas balle gan ieplānota neesot, taču, ja kāds izdomās uzdāvināt labi lielu torti ar 30 svecītēm, mūziķi būšot tikai priecīgi. Turklāt «Pērkons» nedomājot paziņot par uzstāšanās pārtraukšanu - kā apgalvo Juris Sējāns, ja viņus aicinās uzstāties, tad viss notiks. «Starp citu, varu atklāt, ka šogad kopā sanāks arī grupa «Menuets» - Imants Kalniņš ir pierunājis mūs uzstāties Imantdienās un pat uzrakstījis divas jaunas dziesmas.»

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu