Četri Rīgas muzeji apvienosies akcijā «Piecas B.U.Č.A.S.»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mākslas dienu laikā 28.aprīlī četri Rīgas muzeji interesentiem piedāvās akciju-ceļojumu «Piecas B.U.Č.A.S.», kas sāksies plkst. 12, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.

Akcijas laikā interaktīvā pastaigā aicinās Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, Andreja Upīša memoriālais muzejs, Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis-muzejs un Jāņa Akuratera muzejs.

Pasākuma nosaukumā ietverto abreviatūru veido akcijā iesaistīto muzeju bijušo slaveno saimnieku uzvārdu pirmie burti - Beļcova, Upīts, Čaks, Akuraters, Suta. Un šīs spožās personības būs arī pasākumu centrā katrā no akcijas norises vietām.

Akcija-ceļojums «Piecas B.U.Č.A.S.» ir turpinājums jau iepriekšējos gados notikušajām akcijām «ČAU ziema!» un «ČAU bohēma!», kuru īstenošanā apvienojās trīs Latvijas memoriālie muzeji - Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis-muzejs, Jāņa Akuratera muzejs un Andreja Upīša memoriālais muzejs.

Arī toreiz akciju nosaukumos no itāļiem aizgūtais sasveicināšanās vārds tika veidots no rakstnieku uzvārdu pirmajiem burtiem.

Pagājušajā gadā trim sadarbības partneriem pievienojās Latvijas jaunākais personībām veltītais muzejs - Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, un notika pasākums «Bohēmas B.U.Č.A.S.».

Akcijas-ceļojuma «Piecas B.U.Č.A.S.» piecās pieturvietās par dzejnieku, rakstnieku un mākslinieku mīlas spēlēm un bohēmas notikumiem stāstīs muzeju darbinieces un aktieris Egils Melbārdis.

Akcijas un ceļojuma sākums būs Aleksandra Čaka muzejā plkst.12 ar pasākumu «Piecas savādības Aleksandra Čaka dzīvē», bet tālāk ceļojums turpināsies Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā, kur plkst.13 dalībniekus sagaidīs «Piecas mākslinieku bučas» jeb pieci brīnišķīgi, mazāk zināmi abu mākslinieku radīti darbi, caur kuru iepazīšanu apmeklētāji uzzinās ko vairāk arī par Aleksandras un Romana mīlas stāstu un tā trīsstūriem vai pat četrstūriem, ballēšanos starpkaru laika Latvijā, bohēmiskajiem ārvalstu ceļojumiem un citām interesantām lietām.

Akcijas tālākais ceļš vedīs uz Andreja Upīša memoriālo muzeju, kur plkst.13.45 notiks pasākums «Martas piecas grāmatas jeb jaunkundze no Zaļās skolas». Tāpat pasākuma laikā iecerēts bijušā Benjamiņu nama apmeklējums ar stāstu «Pieci stāvi un krogs», kas sāksies plkst.14.30, bet tad ar speciāli akcijai iznomātu autobusu notiks brauciens uz ceļojuma «Piecas B.U.Č.A.S.» noslēguma vietu - Jāņa Akuratera muzeju, kur plkst.15.30 tiks lasīti «Pieci grāmatu skapja stāsti par draudzību, mīlestību un dievišķīgo vieglprātību».

Akcijas-ceļojuma «Piecas B.U.Č.A.S.» apmeklētājiem ieeja muzejos būs bez maksas.

Akcijas programma

plkst. 12.00 «Piecas savādības Aleksandra Čaka dzīvē»

Aleksandra Čakamemoriālajā dzīvoklī-muzejā (Lāčplēša ielā 48/50, dz. 14)

plkst. 13.00 «Piecas mākslinieku bučas»

Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā (Elizabetes ielā 57a, dz. 26)

plkst. 13.45 «Martas piecas grāmatas jeb jaunkundze no Zaļās skolas»

Andreja Upīša memoriālajā muzejā(Brīvības ielā 38, dz. 4)

plkst. 14.30 «Pieci stāvi un krogs»

«ceļojuma sānsolis» – bijušā Benjamiņu nama apmeklējums

plkst. 15.30 «Pieci grāmatu skapja stāsti par draudzību, mīlestību un dievišķīgo vieglprātību»

Jāņa Akuratera muzejā (O. Vācieša ielā 6a)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu