«Karakuģis» nogremdē «Bada spēles» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kā jau bija gaidāms, par apmeklētāko filmu pagājušajā nedēļas nogalē kļuvis jaunākais grāvējs «Karakuģis» («Battleship»), kas samērā pārliecinoši pārspēja vēl neseno līderi - Sūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) romāna «Hunger games» («Bada spēles») ekranizāciju. Pārējie jaunumi gan ir startējuši pieticīgi.

Savā pirmajā nedēļas nogalē «Karakuģis» uzrunājis 5730 skatītājus, un ar to pārliecinoši pieticis pirmajai vietai. Rezultāts ir pat labāks par mūsu prognozēto un, visticamāk, jau šonedēļ filma stabili pārsniegs 10 tūkstošu skatītāju atzīmi.

Episkajā asa sižeta piedzīvojumu grāvējā cīņa par mūsu planētas izdzīvošanu norisinās uz zemes, jūrā un debesīs. Filmas pamatā - Hasbro spēle.

Otro vietu ieņem «Bada spēles», kas šoreiz savāca 3247 skatītājus, bet kopumā pārdotas jau vairāk nekā 15 tūkstoši biļešu. Tiesa, rezultāts nav tik grandiozs, kā varēja gaidīt, jo «Krēslas» franšīzes filmas jau savās pirmajās nedēļas nogalēs savāca līdzvērtīgu skatītāju skaitu.

Spēcīgu sniegumu turpina demonstrēt komēdija «Amerikāņu pīrāgs: Salidojums» (American Pie: Reunion). Šoreiz pārdotas 2032 biļetes, bet kopējā apmeklētība jau pietuvojusies 25 tūkstošiem. Tālāk, ceturtajā vietā ierindojusies animācijas filma «Pirāti» ar 1228 skatītājiem, bet pirmo piecnieku noslēdz ģimenes filma «Spogulīt, spogulīt: Sniegbaltītes stāsts» («Mirror, mirror») ar 1147 skatītājiem.

Sākumā jau minējām, ka pārējie nedēļas jaunumi startējuši pieticīgi un to labi apliecina cipari. Romantiskā filma «Tikšanās» ar 509 skatītājiem atrodas divpadsmitajā vietā, bet grāvējs «Rēgu bruņinieks: atriebes gars» ar Nikolasu Keidžu galvenajā lomā ar tikai 370 skatītājiem ieņem uzreiz nākamo vietu. Savukārt Latvijas filma «Mona» uzrādīja jau prognozēti zemu apmeklētību - 310 skatītāju un sešpadsmitā vieta. Tiesa, pat neskatoties uz šīm neveiksmēm, kopējā apmeklētība pārsniegusi 20 tūkstošus, kas ir ļoti labs rezultāts.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu