«Dirty Deal Teatro» top turku lugas iestudējums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Dirty Deal Teatro

«Dirty Deal Teatro» 4. maijā notiks pirmizrāde turku klasiskās dramaturģijas iestudējumam «Jūras roze» jaunā režisora Viestura Roziņa režijā.

Izrādē spēlēs ļoti īpašs aktieru ansamblis – M. Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jekaterina Frolova, Karaliskā Improvizācijas teātra dalībnieks Varis Klausītājs un daudzsološais jaunais aktieris Kaspars Zāle.

Turku dramaturģijas klasiķa Nedžati Džumali (Necati Cumali) darbs «Jūras roze» pievēršas mīlestībai kā vienai no cilvēka pamatinstinktiem. Vai nepieciešamība pēc otra cilvēka ir kas vairāk nekā privātīpašnieciskums un egoistiska rīcība, kas rada stabilitāti un drošību līdzīgi kā pajumte virs galvas? Kā mūsu attiecības ar citiem cilvēkiem ietekmē dabas dotās dziņas un instinkti? Lugas varoņi šos jautājumus risina klasiska mīlas trīsstūra ietvaros.

Izrādes radošā komanda centīsies atspēkot priekšstatu par Austrumu motīviem kā neizprotamiem mūsu sabiedrībai, sakot, ka jautājums, kā mīlēt un būt mīlētam, ir vienlīdz aktuāls jebkurā sabiedrībā. Scenogrāfs Valters Kristbergs savukārt uz skatuves mēģinās radīt jūras piekrastes atmosfēru, jo tieši tur izrādes varoņi risina savas attiecības.

Īpaši šim iestudējumam radītais Zanes Brūveres lugas tulkojums tapis sadarbībā ar Turcijas vēstniecību Latvijā.

Pirmizrāde: 4. maijā plkst. 18.30 teātrī «Dirty Deal Teatro» (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2). Nākamā izrāde 7. maijā plkst. 19.

Biļešu cena Ls 5 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 3). Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī pirms izrādes teātra kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu