Netradicionāls klasiskās mūzikas koncertprojekts New Classics

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar koncertiem 25. aprīlī plkst. 19 Liepājas Latviešu Biedrības namā un 26. aprīlī plkst. 19 Rīgā, Mazajā Ģildē, startēs jauns klasiskās mūzikas koncertprojekts «New Classics». Koncertā piedalās kamerorķestris «Gaudeamus orchestra» diriģenta Guntara Bernāta vadībā un pianiste Terēze Rozenberga, informē fonda pārstāvji.

Koncerta programmā akcents likts uz divu latviešu komponistu pirmatskaņojumiem. Pirmo reizi Latvijā izskanēs Uģa Prauliņa «Mūzika stīgām un klavierēm», kurā solopartiju izpildīs pianiste, šī projekta iniciatore un koncepcijas autore Terēze Rozenberga, kā arī Ērika Eglīša jaundarbs «Con amore». Intriģējošs jaunatklājums būs arī Jura Kulakova maz atskaņotā kompozīcija «Tumsa, tumsa».

Koncerta otrā daļa veltīta latviešu kinomūzikas spilgtākajām lappusēm, kurā skanēs Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa u.c. skaistākās un iemīļotākās kino melodijas.

Koncerts veidots kā vizuāli muzikāls piedzīvojums, kurā dzirdēto papildinās Ingunas Krolles-Irbes unikālās vizuālās impresijas. Neapšaubāmi nepierasts elements koncerta koncepcijā būs iespēja klausītājiem savas mūzikas iespaidā radušās izjūtas izpaust kustoties un dejojot.

Koncertprojekta «New Classic» organizētāji ar šo koncertu vēlējušies mainīt jauniešu stereotipus par klasiskās mūzikas būtību un tās atskaņojuma formu, pārkāpjot tradicionālos klasisko koncertu ietvarus un atklājot to kā brīvi izjustu mūzikas baudījuma un uztveres veidu.

Koncertprojekts «New Classics» aizsāk inovatīvu koncertu ciklu, kuru paredzēts ieviest kā jaunu kultūras tradīciju Latvijas koncertu vidē.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» un Liepājas Latviešu Biedrības nama kasēs.

Biļešu cena - Ls 5, skolēniem, studentiem un pensionāriem - Ls 3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu