Lozņicas filma «Miglā» iekļauta Kannu konkursa programmā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šodien preses konferencē Parīzē tika atklāta 65.Kannu kinofestivāla programma un nosauktas 22 filmas, kas iekļuvušas festivāla konkursa programmā – to vidū arī Latvijas filma «Miglā» («Im Nebel»), informē filmu studija «Rija».

«Miglā» ir Latvijas (filmu studija «Rija»), Vācijas (Ma.Ja.De Fiction) un Holandes (Lemming Film) kopražojums, kas veidots sadarbībā ar Krievijas kompāniju GP Film Company, telekanāliem ZDF/ARTE, Eurimages fondu un Baltkrievijas kinostudiju.

Filma ir pilnībā uzņemta Latvijā, un tās Latvijas puses producents ir Vilnis Kalnaellis, režisors – Sergejs Lozņica, galvenais mākslinieks - Juris Žukovskis. Filmas tapšanā iesaistīta starptautiska komanda - latviešu, krievu, vācu, poļu, holandiešu un baltkrievu kino profesionāļi.

«Miglā» tapusi pateicoties Rīgas filmu fonda un Nacionālā Kino centra, kopproducentu un starptautisku fondu finansējumam.

1942.gads. Latvijas un Baltkrievijas robeža

Spēlfilma «Miglā» uzņemta pēc baltkrievu rakstnieka Vasilija Bikova stāsta motīviem. Filmas darbība norit uz Latvijas un Baltkrievijas robežas 1942.gadā. Apkārt norit spraigas partizānu cīņas ar iebrucējiem. Šajos notikumos tiek iejaukts arī Sušķenja, filmas galvenais varonis, kurš tiek apvainots vilciena spridzināšanā. Patiesībā viņam ar to nav nekāda sakara, taču partizāni uzskata, ka Sušķenja ir nodevējs, un alkst viņam atriebties. Kad Sušķenja vēlas pierādīt savu nevainību, viņam jāpieņem morāli lēmumi amorālās situācijās. Viņš ir nelabvēlīgu apstākļu upuris, kas tikai cīnās par savām tiesībām izdzīvot.

Sušķenjas lomu spēlē jaunais baltkrievu aktieris Vladimirs Svirskis. Tā ir viņa pirmā kino loma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu