Elita Patmalniece izstādei iedvesmu radusi Parīzē (47)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sveikt modes mākslinieci Elitu Patmalnieci ar krāšņās izstādes «Istaba» atklāšanu galerijā «Istaba» viens pēc otra ieradās Latvijas sabiedrībā zināmi cilvēki. Māksliniecei viesi dāvināja košus pavasara ziedus, šampanieti un citas mīļas dāvaniņas.

Elitas īpašā svētku diena

Modes māksliniece Elita Patmalniece no tik liela viesu skaita mazliet bija apmulsusi un atzina, ka tas laikam tādēļ, ka sociālajā tīklā ievietojusi informāciju par izstādi. Sarunā ar portālu TVNET Elita pastāstīja, ka izstādes atklāšana viņai ir kā svētku diena: «Visiem māksliniekiem izstāžu atklāšana ir īpaši svētki, it kā jubileja!

Tā ir benefice! Citiem modes skates, man izstādes atklāšana.»

Savā svētku dienā Elita bija saposusies pašas darinātā koši dzeltenā mētelī, ko bija radījusi speciāli šim pasākumam.

Modes māksliniece sagaidīja viesus, pieņēma sveicēju ziedus, dāvanas un bučas. Ar saviem klientiem, kas ir sabiedrībā ievērojami ļaudis, modes māksliniecei ir ļoti sirsnīgas un draudzīgas attiecības. Izstādē Elitu atbalstīja viņas ģimene – māsa, arī modes māksliniece Ilze Patmalniece un viņas meita, kas ir Elitas krustmeita.

Sveikt Elitu bija ieradusies gleznotāja Ieva Bondare, TV un radio dīva Baiba Sipeniece-Gavare ar meitām Grietu un Hermīni, Radio SWH rīta programmas «BB Brokastis» vadītājs Ufo jeb Kaspars Upacieris ar ģimeni, modes mākslinieks Dāvids ar sievu Antru, uzņēmējs un jurists Andris Borovkovs, galerijas «Putti» īpašniece Agita Putāne, TV3 raidījuma «Kinomānija» režisore Kristīne Balāvina, dziedātājs Miks Dukurs ar draudzeni Lauru Lasovsku un citi.

Vakara gaitā cits pēc cita ieradās viesi, lai iepazītos ar Elitas jaunākajiem mākslas darbiem. Izstādes atklāšanas ballīte ar dejām turpinājās līdz pat vēlam vakaram.

Ufo taps krekls ar modernām apdrukām

Vaicājot, kā radās doma par izstādi, Elita Patmalniece stāsta, ka viņu uzrunājusi galerijas «Istaba» vadītāja Linda Lūse. «Linda arī izdomāja izstādes nosaukumu. «Istaba» - tā ir mūsu dzīve. Izstādē var apskatīt manus pēdējā laikā tapušos darbiņus,» atklāj Elita. Radot izstādē aplūkojamos mākslas darbus, viņa iedvesmojusies no brauciena uz Parīzi, kur apskatījusi dažādu mākslinieku izstādes. «Nākotnē gribētu aizbraukt iedvesmoties uz Meksiku,» viņa nosaka.

Izstādē var apskatīt ne tikai Elitai raksturīgās košās gleznas, bet arī modes mākslinieces jaunāko veikumu modē, proti, viņa dažādu krāsu audumiem radījusi zīmējumus - apdrukas. «Katru gadu izdomāju jaunas audumu apdrukas. Tad katrs pats var izdomāt, ko no šā auduma šūt – galdautu, kleitu, pludmales dvieli vai vīriešu kreklu. Man jau no jauno apdruku audumiem ir jāšuj Ufo krekls. Vēl tikai jāsaskaņo ar viņu krekla krāsas,» stāsta Elita Patmalniece.

Modes mākslinieces izstāde «Istaba» galerijā «Istaba» būs skatāma līdz šā gada 19. maijam.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu