«Palladium» uzstāsies rokgrupa «Black Label Society» (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē «Palladium» 16.maijā uzstāsies amerikāņu heavy metal grupa «Black Label Society», kuru 1998.gadā izveidoja ģitārists un dziedātājs Zaks Vailds (Zakk Wylde), informē «Palladium». Zaks Vailds palicis vienīgais nemainīgais grupas dalībnieks un pārliecinošs līderis. Biļetes no Ls 15 «Biļešu servisa» kasēs un internetā.

Kopš 1987.gada Vailds bijis ilggadējs roka veterāna «Black Sabbath» dalībnieka Ozija Osborna sabiedrotais gan studijā, gan viņa soloturnejās. Vailds tika apstiprināts par Osborna ģitāristu divdesmit gadu vecumā pēc tam, kad bija nosūtījis viņam savu ierakstu. Nereti «Black Label Society» spēlēja Osborna koncertos kā iesildītāji, un arī Rīgā Vailds reiz demonstrēja apskaužamu izturību, nospēlējot divus koncertus pēc kārtas - vispirms ar savu grupu, kurā viņš ir līdervokālists, soloģitārists un spēlē arī taustiņinstrumentus, bet pēc tam kā ģitārists kopā ar Osbornu. Arī šīs vasaras Eiropas turnejas grafiks ir saspringts - koncerti notiek gandrīz katru dienu un pirmais ir lielākajā ceļojošajā rokfestivālā «Sonisphere» Varšavā kopā ar «Metallica», «Machine Head» un «Gojira».

Zaks Vailds ar savu atraktīvo spēles stilu, ko viņš sācis izkopt četrpadsmit gadu vecumā un reizēm tam veltījis pat divpadsmit stundas dienā, ir viens no mūsdienu atzītākajiem ģitāristiem, kurš iedvesmojis neskaitāmus mūziķus visā pasaulē – arī viens no Latvijas vadošajiem heavy metal ģitāras meistariem Jānis Levits ir pārliecināts Zaka Vailda fans.

Grupas kontā ir deviņi studijas albumi, bet viņu sniegums dzīvajos priekšnesumos fiksēts koncertalbumā «Alcohol Fueled Brewtality Live!! + 5» un trīs video albumos.

Grupas rūdījums ne vienam vien mūziķim devis stabilu pamatu turpmākajai karjerai - «Black Label Society» īsi pirms pāriešanas uz mega populāro grupu «Metallica» ir spēlējis arī basģitārists Roberts Trujillo, kurš pirms tam arī bija izpelnījies godu spēlēt Osborna grupā, tāpat kā vēl viens basgitārists - Maiks Inezs (Mike Inez) no Alise In Chains. Pašlaik grupas «Black Label Society» sastāvā kopā ar Zakk Wylde spēlē John DeServio (basģitāra), Nick Catanese (otrā ģitāra) un Chad Szeliga (bungas).

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu