Konkursa «Balss pavēlnieks» finālā - 40 finālisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkursa «Balss pavēlnieks» finālā piedalīsies 40 finālisti, informē LTV pašreklāmas redaktors Jānis Kalve.

Konkursa fināls notiks Ventspilī, kur 21.aprīlī savus priekšnesumus žūrijai demonstrēs grupas un solisti vecuma grupā no pieciem līdz 11 gadiem, bet 22.aprīlī uzstāsies grupas un solisti vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem.

Šogad konkursam kopumā pieteicās 178 solisti un grupas. Noslēdzoties pirmajai neklātienes kārtai, uz pusfinālu žūrija izvirzīja 105 pretendentus, no kuriem 42 bija solisti un 22 grupas vecuma grupā no pieciem līdz 11 gadiem, savukārt vecuma grupā no 12 līdz 16 gadiem pusfinālā iekļuva 24 solisti un 17 grupas.

LTV skatītājiem konkursa finālu būs iespēja vērot četros raidījumos - 28.aprīlī, 1.maijā, 4.maijā un 12.maijā pēc «Panorāmas» LTV1.kanālā.

Konkursa finālu vadīs skolēni Ēriks Vītiņš no grupas «Dzeguzīte», dziedātāja Aminata Savadogo un Ralfs Eilands no grupas «PeR». Finālā žūrijas priekšsēdētājs būs Guntars Račs. Vecākās grupas žūrijā darbosies producents un festivāla «Berlīnes pērle» rīkotājs Viktors Leiss, mūziķis Kārlis Būmeisters un citi, savukārt jaunākās grupas žūrijā dalībniekus vērtēs komponists Kārlis Lācis, mūziķis Niks Matvejevs, princese Annija Putniņa un citi.

Par prieku visiem finālistiem un skatītājiem Ventspilī šogad dziedās arī ārzemju viesi. Finālistiem uzstāsies popmūzikas izpildītājs Arvīds Martinens-Vudis no Lietuvas, kā arī klausītājus Ventspilī iepriecinās Noa Bartaška-Bartas, kurš pārstāvēja Lietuvu Starptautiskajā Bērnu Eirovīzijā Baltkrievijā, un 12 gadus vecais Ričards Istels no Vācijas, kurš 2009.gadā ieguva piekto vietu Vācijas Supertalantu šovā, bet 2011.gadā, piedaloties «Euro Pop Contest» finālā, izcīnīja trešo vietu.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz konkursa finālu, kas norisināsies Ventspils teātra namā «Jūras vārti», var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu