Klausies Esperanzas Spaldingas jauno albumu!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī amerikāņu džeza basģitāristes un dziedātājas Esperanzas Spaldingas (Esperanza Spalding) jaunais albums «Radio Music Society» oficiāli tiks izdots tikai 20.martā, jau šobrīd to pilnīgi legāli bez maksas iespējams noklausīties bezpeļņas organizācijas «National Public Radio» (NPR - www.npr.org) mājas lapā (skat. resursus).

Jaunajā ierakstā Esperanza spērusi soli popmūzikas un soulmūzikas virzienā.

Klausies šeit!

Jaunajā platē iekļautas 12 kompozīcijas, kuras Spaldinga ierakstījusi ar savu grupu (Joe Lovano, Leo Genovese, Terri Lyne Carrington). Kā viesmūziķi ierakstā piedalās Džeks Dežonete (Jack DeJohnette), Bilijs Hārts (Billy Hart), Lala Hateveja (Lalah Hathaway), reperis «Q-Tip» u.c.

Dzimusi Portlendā, jau no mazotnes Esperanza pievērsusies mūzikai. Apguvusi vijoles spēli, muzicējusi Oregonas štata orķestrī, vēlāk, slimību nomocīta, daudz laika pavadījusi mājās un skolojusies mājas apstākļos. 14 gadu vecumā meitene atklājusi kontrabasa plašo, rezonējošo skaņu pasauli un jau gadu vēlāk sākusi muzicēt vietējā indīmūzikas grupā «Noise for Pretend». Vēlāk, jau studējot Bērklijā, Esperanzu kā viesmūziķi tūrē uzaicināja pazīstamā amerikāņu R&B dziedātāja Petija Ostina (Patti Austin), vēlāk arī saksofonists Džo Lovano (Joe Lovano) pamanīja meitenes talantu un uzaicināja pievienoties tūrē. Interesanti, ka jau 20 gadu vecumā pati Esperanza kļuva par Bērklijas mūzikas koledžas mācībspēku.

Esperanza Spalding "Radio Music Society"
Esperanza Spalding "Radio Music Society" Foto: Publicitātes foto

Pirmais mākslinieces albums izdots 2006.gadā, tam seko 2008.gada «Esperanza» un 2010.gada savdabīgs džeza, bosanovas un soulmūzikas sakausējums «Chamber Music Society», par kuru Esperanza saņēma «Gada labākā jaunā mākslinieka» Grammy balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu