Latvijas kinoteātros līderi paliek nemainīgi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par ienesīgākajām filmām Latvijas kinoteātros kļuvušas jau esošās līderes, bet spēcīgākais jaunums ir ģimenes filma «Mēs nopirkām zvērudārzu» («We Bought a Zoo»). Pirmajā vietā jau trešo nedēļas nogali pēc kārtas atrodas asa sižeta romantiskā komēdija «Tātad... karš!» («This Means War»), raksta «kinokino.lv».

Šoreiz «Tātad... karš!» noskatījās 2601 cilvēks, bet kopējais pārdoto biļešu skaits šonedēļ noteikti pārsniegs 20 tūkstošus.

Galvenajā lomā Rīsa Viterspūna (Reese Witherspoon).

Anotācija. Ja esi slepenais aģents, privātās dzīves problēmas varētu būt risināmas vieglāk - tev ir ieroči, slepena informācija, un traucēklis pat nemanīs, ka tiek novākts no ceļa. Bet ko iesākt, ja pa kājām maisās labākais draugs, kurš ir tavs kolēģis? Un runa ir par meitenes uzmanību? Divi CIP aģenti, labākie draugi, sāk spraigu cīņu viens pret otru, kad atklājas, ka abi ieskatījušies vienā un tajā pašā meitenē. Viņu sāncenša neitralizēšanas metodes ir amatam atbilstošas – spiegs pret spiegu cīnās, lietojot visu profesijai un amatam pieejamo arsenālu.

Otrajā vietā ir ģimenes filma «Ceļojums uz Noslēpumu salu 3D» («Journey 2: The Mysterious Island») (2340 skatītāju). Šā darba kopējais skatītāju skaits šonedēļ pārsniegs 25 tūkstošus. Tātad pirmās divas vietas jau trešo nedēļu pēc kārtas nemainīgas.

Kā jau bija sagaidāms, spēcīgākais no jaunumiem ir ģimenes filma «Mēs nopirkām zvērudārzu». Filmu noskatījušies 2002 cilvēki, kas to ierindojis trešajā vietā.

Anotācija: biogrāfisks stāsts par Losandželosas žurnālistu Benu, kam ir ķēriens uz piedzīvojumu aprakstiem. Pēc sievas nāves, palicis viens ar dēlu un meitiņu, Bens saprot, ka jāmaina vide un kopā ar bērniem jāatsāk dzīvot no jauna. Viņš pamet darbu pilsētā un iegādājas senu lauku māju. Tās neparastais šarms slēpjas faktā, ka uz piegulošās zemes atrodas privātais zoo. Tajā mitinās pārsimts zvēru, kuriem šeit ir pieredzējuši kopēji, un šo visai kolorīto kolektīvu vada zinošā Kelija.

Tieši patlaban ir jāpabeidz zoo atjaunošana, lai to atkal atvērtu apmeklētājiem, bet Benam nav ne jausmas, kas un kā īsti darāms. Kādam jābūt lāča sprostam, kā apkopt slimu tīģeri un ko iesākt ar izbēgušām čūskām? Dēku slejas autoram nu ir iespēja izbaudīt piedzīvojumus savā paša pagalmā un pietiekami laika kļūt par sava pusaugu dēla draugu.

Arī ceturto vietu ieņem jaunums - Latvijā tapusī režisora Aika Karapetjana lente «Cilvēki tur». To noskatījušies 1590 cilvēki, kas arī ir aptuveni prognozētais apmeklētības līmenis. Lai gan izrādīšana uz sešiem ekrāniem varēja dot arī augstāku rezultātu.

Pirmo piecnieku noslēdz viena no pēdējo nedēļu aktuālākajām filmām - biogrāfiskā lente «Dzelzs lēdija» («The Iron Lady») (kā jau zināms, Merila Strīpa par šo darbu saņēma Oskaru kā labākā pirmā plāna aktrise). Strīpas Oskars neapšaubāmi notur augstu interesi par šo darbu, tāpēc, piedzīvojot tikai simbolisku apmeklētības kritumu, filmu noskatīijušies 1501 cilvēks. Kopējais skatītāju skaits šonedēļ stabili pārsniegs 10 tūkstošus.


Arī trešais nedēļas jaunums - romantiska filma no Francijas «Maigās jūtas» («La Delicatesse») ar «Amēlijas» aktrisi Odriju Tatū (Audrey Tautou) galvenajā lomā - ir sekojis ekspertu prognozēm. Jaunāko komēdiju no Francijas noskatījušies 525 cilvēki, kas to ierindojis vien divpadsmitajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu