«BRIT Awards» triumfē Adele un Eds Šīrans

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

21.februārī Londonas arēnā «O2» norisinājās ikgadējā britu mūzikas balvu «BRIT Awards» ceremonija, kurā, kā prognozēts, galvenos laurus plūca britu baltā soula dziedātāja Adele un angļu dziedātājs Eds Šīrans (Ed Sheeran).

Lai arī Eds Šīrans bija nominēts četrām britu mūzikas balvām «BRIT Awards», bet mūzikas topu valdniece - dziedātāja Adele nominēta trīs balvām, Šīrans tika pie tituliem «Labākais britu solomākslinieks» un «Labākā britu debija». Adele uzvarēja labākā albuma un labākās britu solomākslinieces kategorijā.

Saņemot balvu labākā albuma kategorijā, Adele sacīja, ka lepojusies ar sešu «Grammy» balvu atvešanu uz Lielbritāniju un tagad lepojas ar apbalvošanu arī dzimtenē. «Es lepojos ar to, ka esmu britiete un nesu [Lielbritānijas] karogu,» teica Adele.

Adele
Adele Foto: REUTERS/ScanPix

Par labāko starptautisko solomākslinieci otro gadu pēc kārtas atzīta Barbadosas popdīva Riana (Rihanna), bet par labāko starptautisko grupu - Deiva Grola «Foo Fighters».

Labākā starptautiskā debija - Lana del Reja.

Balva par īpašu ieguldījumu mūzikā tika pasniegta britpopa veterāniem «Blur». «Blur» mūzikai tika atvēlētas 11 minūtes, un tā bija garākā uzstāšanās, kāda «BRIT Awards» jebkad atvēlēta balvas par īpašu ieguldījumu mūzikā saņēmējiem.

Apbalvošanas ceremonijā uzstājās Adele, Bruno Marss, «Coldplay», Šīrans, «Florence & the Machine», Riana, Noels Galahers, «Blur» u.c.

«BRIT Awards» balvu piešķiršana notiek kopš 1977.gada un ir viens no gada nozīmīgākajiem notikumiem Eiropas un pasaules mūzikas pasaulē.

«BRIT Awards» balvu ieguvēji

Labākais britu solomākslinieks: Eds Šīrans

Labākā britu solomāksliniece: Adele

Labākā britu debija: Eds Šīrans

Labākā britu grupa: «Coldplay»

Labākais britu singls: One Direction - «What Makes You Beautiful»

Labākais britu gada albums: Adele - «21»

Labākais starptautiskais solo mākslinieks: Bruno Mars

Labākā starptautiskā solo māksliniece: Riana

Labākā starptautiskā debija: Lana Del Reja

Labākā starptautiskā grupa: «Foo Fighters»

Kritiķu izvēle: «Emeli Sandé»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu