«Jaunais vilnis» Doma laukumā netiks rīkots

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Konkurss «Jaunais Vilnis» Rīgā, Doma laukumā, visticamāk, netiks rīkots, intervijā LTV raidījumam «Labrīt, Latvija!» atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Viņš norādīja: lai «Jaunais vilnis" notiktu Doma laukumā būtu nepieciešamai daudzi saskaņojumi, kurus būtu grūti dabūt, taču tiek strādāts pie tā lai šis konkurs pilsētā tomēr notiktu un pilsētas dome cīnīsies, lai «Jaunais vilnis» notiktu Rīgā.

Ušakovs uzsvēra, ka Rīgai šis konkurss ir vajadzīgs. Tomēr viņš atturējās minēt konkrētas vietas pilsētā, kur to varētu rīkot, gadījumā, ja "Jaunais vilnis" Jūrmalu pametīs.

Jūrmalu pamet attieksmes dēļ

Kā ziņots, starptautiskais jauno izpildītāju konkurss «Jaunais vilnis» Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga, liecina laikrakstā «Čas» publicētais īsais festivāla veidotāja un komponista Igora Krutoja paziņojums.

Krutojs savā paziņojumā norādīja, ka domstarpības starp Jūrmalas domi un festivāla rīkotājiem sasniegušas tādu robežu, ka viņš neredz nekādu iespēju tālākai sadarbībai.

Jau vēstīts, ka «Jaunais vilnis» nolēmis pamest Jūrmalu attieksmes dēļ - kaut arī daļa festivāla viesu varētu atļauties nopirkt visu viesnīcu, viņiem šķiet nepieņemami, ka apartamentus festivāla laikā iespējams noīrēt tikai, piemēram, uz divām nedēļām neatkarīgi no tur pavadīto dienu skaita, vai arī istabas tiek izīrētas pēc izsoles principa tiem, kas visvairāk samaksā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu