«iTunes» būtiski palielinātas Hjūstones ierakstu cenas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ierakstu kompānija «Sony Music» izpelnījusies nosodījumu par nedēļas nogalē mirušās dziedātājas Vitnijas Hjūstones (Whitney Houston) ierakstu būtisku cenu palielinājumu mp3 veikalā «iTunes», vēsta britu laikraksts «The Guardian». Pēc Hjūstones pēkšņās nāves fani masveidā iegādājas dziedātājas ierakstus, taču ierakstu kompānija dažu stundu laikā pēc ziņu par Hjūstones nāvi nonākšanas atklātībā palielinājusi «iTunes» piedāvās labāko dziesmu izlases cenu «The Ultimate Collection» par vairāk nekā 60%.

60% kāpums

1997.gadā izlaistā izlase «The Ultimate Collection» pirmdien vairākās pasaules valstīs, tostarp Lielbritānijā, Vācijā un Itālijā, bija sasniegusi pārdotākā ieraksta statusu.

Cenas pieaugumu izraisīja «Sony Music» palielinātā vairumtirdzniecības cena, kas automātiski palielināja albuma mazumtirdzniecības cenu, kaut arī «iTunes» prasīto galīgo cenu nosaka «Apple».

«Sony Music» pieder tiesības uz lielāko daļu Hjūstones mūzikas kataloga.

Fani ir sašutuši

Pēc mūzikas fanu sašutuma vētras izlases cena svētdienas vakarā nolaista atpakaļ iepriekšējā līmenī. Mūzikas fani cenas palielināšanu nodēvējuši par ierakstu kompānijas cinisku mēģinājumu nopelnīt uz Hjūstones nāvi.

«Apple» un «Sony Music» atteicās komentēt Hjūstones ierakstu cenu izmaiņas.

Vietnē «iTunes» daudzās valstīs Hjūstones albumi iekļuvuši starp desmit pārdotākajiem ierakstiem, bet vispopulārākās ir izlases «The Ultimate Collection» un «Whitney - The Greatest Hits». Savukārt «Amazon» pārdotāko ierakstu desmitniekā septiņas vietas ieņem Vitnijas Hjūstones ieraksti, vislabākos panākumus gūstot abām labāko dziesmu izlasēm. «Amazon» vietnē gan Hjūstoni pagaidām pārspēj britu dziedātāja Adele, kas svētdien guva grandiozus panākumus «Grammy» balvu ceremonijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu