«Survival kit 4» fokuss - «downshifting»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.travelblog.org

Līdz 1.martam iespējams pieteikt idejas ceturtajam laikmetīgās mākslas festivālam «Survival kit», informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāvji. Lai pieteiktos festivālam, līdz 1.martam uz e-pasta adresi «survival.kit@inbox.lv» ir jānosūta iecerētā mākslas darba idejas apraksts, pēc iespējas detalizētākas prognozējamās idejas realizēšanas izmaksas, kā arī mākslinieka CV un kontaktinformācija.

Festivāla rīkotāji norāda, ka 2012.gada «Survival kit» fokuss būs «downshifting» (arī «simple living» vai «slowliving»), kas aicina kritiski izvērtēt ierastos patēriņa standartus un veiksmes priekšstatus, uzsver nepieciešamību līdzsvarot laiku starp darbu un atpūtu, pievērsties personības pilnveidošanai vai arī «izstāties» no mūsdienu sabiedrības diktētā «žurkas skrējiena».

homemadelife.com

«Ieklausoties nākotnes prognozēs, nereti šķiet, ka tuvojamies pilnīgai bezizejai. Pārorientējot ierasto vērtību hierarhiju, kurā galvenais vērtības ekvivalents ir nauda, atsakoties pieņemt nepārtrauktu prasību pēc arvien lielākas produktivitātes vai peļņas ģenerēšanas, samazinot savu ikdienas patēriņu, izturoties saudzīgi pret dabas resursiem un atstājot vairāk laika, lai ieklausītos sevī un apkārtējos, mēs, iespējams, esam vairāk gatavi ekstrēmām situācijām,» bilst Laikmetīgās mākslas centra pārstāvji.

«Downshifting»

«Downshifting», kas pasaulē pārtapis par vērienīgu kustību un plaši izplatītu sociālās uzvedības kodu, varētu būt viena no izdzīvošanas iespējām. Tas piedāvā izaicināt kapitālisma sistēmas kontroli pār laiku, izjaucot reglamentēto attiecību starp darba stundām un atpūtu.

Viena no «downshifting» kustības piekritēju iecienītām aktivitātēm ir došanās prom no pilsētas, no urbānās vides, pārvietojot savu dzīves telpu tuvāk dabai

vai nomainot centru ar marginalitāti. «Izstāšanās no spēles» arī reizēm var būt pietiekami spēcīga stratēģija, kura spēj mainīt apstākļus, kas kļuvuši apgrūtinoši vai neizturami. Šī stratēģija pēdējā desmitgadē kļuvusi arī populāra mākslas prakse, kas aicina neiekļauties ierastajos procesos un uzsvērt mākslinieka autonomiju.

Festivāls «Survival kit 4» aicina māksliniekus reflektēt par šādu izdzīvošanas stratēģijas veidu.

«Survival kit 4» ir starptautisks laikmetīgās mākslas festivāls, kuru organizē Laikmetīgās mākslas centrs, ik gadu ar jauniem tematiskajiem uzsvariem aicinot māksliniekus un publiku vērot, komentēt un rīkoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu