Roberta de Niro filma Berlīnes kinofestivāla konkursā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Roberts de Niro, Džordžs Klūnijs, Mariana Feitfula un Andželina Džolija ir to zvaigžņu vidū, kas šogad piedalīsies Berlīnes kinofestivālā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Roberta de Niro drāma „Labais gans” (The Good Shepherd) par ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes aizsākumiem ir viena no filmām, kas sacentīsies par festivāla galveno balvu - „Zelta lāci”. Šajā filmā aktieris de Niro sevi kā režisors apliecina otro reizi mūžā. Viņš arī sev iedalījis nelielu lomu, taču galvenās lomas uzticējis Metam Deimonam, Andželinai Džolijai un Alekam Boldvinam. Filma „Labais gans” pie skatītājiem Latvijā nonāks 2.martā.

Berlīnes kinofestivāla konkursa skatē startēs arī Stīvena Soderberga filma „The Good German”, kurā Džordžs Klūnijs atveido žurnālistu, kas strādā pēckara Berlīnē. Konkursā iekļauta arī filma „Irina P.” ar dziedātāju un aktrisi Marianu Feitfulu galvenajā lomā. Festivāla organizatori pilnīgu konkursa skates sarakstu paziņos janvāra vidū.

57.Berlīnes kinofestivāls, kas tiks atklāts 8.februārī, ir veltīts filmas „Bonija un Klaids” režisoram Artūram Penam, kurš saņems goda balvu.

Paredzams, ka divu nedēļu pasākumu apmeklēs vairāk nekā 19 000 kino profesionāļu no 120 valstīm, to vidū arī 3800 žurnālistu. Pārdošanā uz publiskajiem kinoseansiem tiks piedāvāti apmēram 180 000 biļešu.

Pērn „Zelta lācis” tika piešķirts Bosnijas filmai „Grbavica”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu