Gaidāms teātra festivāls bērniem "NoMadI"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Liepājā no 29.maija līdz 1.jūnijam notiks pirmais starptautiskais teātra festivāls bērniem un jauniešiem "NoMadI", informēja festivāla radošā direktore Krista Burāne.

Radošā darbnīca teātra profesionāļiem

Festivāla laikā notiks starptautiska radošā darbnīca teātra profesionāļiem "Tabu tēmas teātrī bērniem un jauniešiem", kuras laikā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas ir un kas nav labs teātris jaunākajai auditorijai, kā arī tiks veidotas starptautiskas radošās komandas ilgtspējīgu ideju radīšanai un tālākiem kontaktiem starptautisku projektu realizācijā.

Radošo darbnīcu vadīs četri teātra profesionāļi no Igaunijas, Dānijas, Norvēģijas un Latvijas. Pieteikšanās anketu un plašāku informāciju par darbnīcu un tās vadītājiem var aplūkot festivāla mājaslapā "www.nomadi.lv".

Pirmais starptautiskais teātra festivāls bērniem un jauniešiem "NoMadI" piedāvās noskatīties ne tikai bērnu un jauniešu izrādes, kas tiek uzskatītas patlaban par labākajām izrādēm savā jomā, bet arī piedāvās piedalīties bērniem un jauniešiem veltītās radošās darbnīcās, lai darbotos kādā ar teātri saistītā mākslas jomā.

Dažādi žanri

Festivālā iekļautas dejas, jaunā cirka, drāmas, objektu, muzikālās, ēnu un improvizācijas izrādes. Festivālā piedalīsies vienpadsmit Latvijas un ārzemju profesionālie teātri ar dažāda žanra izrādēm cilvēkiem, kuri ir vai arī jūtas jauni.

Festivāls tiks atklāts ar režisores Santas Didžus izrādi "7 dienas. Genesis", kas būs domāta ne tikai latviešu, bet arī krievu auditorijai. "7 dienas. Genesis" ir īpaša ar to, ka šī Latvijā ir vienīgā izrāde, kas patlaban strādā ēnu tehnikā. Izrāde jau līdz šim ir arī saņēmusi vairāku teātra kritiķu atzinību.

Tāpat festivālā būs skatāma režisora Valtera Sīļa iestudētā izrāde "Par mammām". Šī izrāde ir apbalvota kā labākā izrāde bērniem un jauniešiem Latvijas repertuārteātros 2008./2009.gada sezonā.

Festivāla programmā ir iekļauta arī režisora Mārtiņa Eihes izrāde "Kauja pie...", kas ir 2009.gada Spēlmaņu nakts balvai nominēta kā labākā izrāde jauniešiem, un Kristīne Vītola par tērpiem šai izrādei tika nominēta kā labākā tērpu māksliniece. Bērniem un jauniešiem tiks piedāvātas arī citas izrādes, piemēram, "Vasaras sala" un "Pasakas par Ņukucīti", kā arī "Klase - XX gs" un "Miskastes bērns".

Ārvalstu viesi

Citādu redzējumu un daudzveidību bērnu un jauniešu izrādēs varēs piedzīvot ārvalstu teātru piedāvātajās izrādē. No Nīderlandes Liepājā viesosies deju teātris, improvizācijas izrādi ar lellēm piedāvās mākslinieki no Norvēģijas, Igaunija tiks pārstāvēta ar cirka izrādi, kurā piedalās gan bērni, gan jaunieši, savukārt Dānija tiks pārstāvēta ar mūziķu grupu, kas veic klaunādes, bet izrādi "Atvērtais aplis" piedāvās Lietuvas mākslinieki.

Nīderlandes deju trupa "De Stilte", kas aicina uz aizkustinošu dejas izrādi par trīs meiteņu draudzību un laukiem izrādē "Rotaļnieks", festivāla laikā viesosies arī Rīgā, izrādi "Rotaļnieks" demonstrējot Dailes teātrī.

Biļetes uz festivāla izrādēm nopērkamas internetā "bilesupradize.lv", Liepājas teātra kasēs un pirms izrādēm to norišu vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu