Piedāvā par naudu recenzēt albumus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas sabiedrisko attiecību aģentūra "The Men From the Press" izveidojusi mājaslapu, kurā piedāvā žurnālistiem par naudu recenzēt grupu un mūziķu ierakstus, ar šo piedāvājumu izraisot kritiķu nosodījumu, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Kā mūziķiem sola aģentūras dibinātājs Deivs Čisholms, mājaslapā viņu mūzika nonāk tieši žurnālistu priekšā. Ideju atzinīgi novērtējušas grupas, kas nevar atļauties algot preses pārstāvi, tomēr tā arī radījusi jautājumus par sabiedrisko attiecību aģentūru darbību mūzikas biznesā.

Grupas var nosūtīt savu mūziku dažādiem preses izdevumiem par cenu, sākot no astoņām sterliņu mārciņām (6,2 latiem). Par šādu summu mūziķi var iegūt recenziju britu mūzikas žurnālā "Fly", savukārt recenziju laikrakstā "Guardian" vai raidsabiedrības BBC mājaslapā sabiedrisko attiecību aģentūra sola par 28 sterliņu mārciņām (22 latiem).

Sabiedrisko attiecību speciālists Tims Vigons, kas pārstāv arī grupas The Streets un Delphic, ir pārliecināts, ka šāda pieeja ir neētiska.

"Mana intuīcija saka, ka tas ir nepareizi visos līmeņos. Ir tāda sajūta, ka tā ir piekukuļošana, lai arī tur nav nekā nelikumīga, un vienīgais, kas tur tiek meklēts, ir atgriezeniskā saite."

Tomēr Čisholms norāda, ka attiecību veidošana ar žurnālistiem ir tikpat ciniska kā piecīšu izsniegšana. "Ir normāli tradicionālo sabiedrisko attiecību ietvaros apmeklēt ar žurnālistiem koncertus un pirkti viņiem dzērienus? Tā ir absolūta liekulība. Tev jāspēj aiziet un pašam paskatīties uz grupu, paklausīties mūziku un izdarīt savus secinājumus."

Pols Lesters, kas raksta laikrakstam "The Guardian" mūzikas sleju "New Band of the Day", saskata līdzību starp aģentūras "The Men From the Press" piedāvāto sistēmu un esošo.

"Kāds piezvana tev un pajautā: "Ko tu domā par "Biffy Clyro"?" "Viņi ir normāli." Un tad tas tiek uzrakstīts un tiek nodots tālāk radio - "Pols Lesters saka, ka viņi ir normāli!" Vienīgā atšķirība, ka mums netiek maksāts, bet viņiem tiek."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu