Polaņskim Berlīnē labākā režisora tituls (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Romāns Polaņskis ieguvis Berlīnes kinofestivāla "Sudraba lāča" balvu kā labākais režisors par politisko trilleri "The Ghost Writer" ar Jūenu Makgregoru, Pīrsu Brosnanu, Olīviju Viljamsu un Kimu Ketrelu galvenajās lomās. Festivāla konkursa galvenā balva - "Zelta lācis" - tika piešķirta turku režisora Semiha Kaplanoglu darbam "Honey"

Polaņskis nevarēja pats saņemt balvu, jo viņš atrodas mājas arestā savā brīvdienu mājā Šveices slēpošanas kūrortā, cenšoties panākt aizmugurisku tiesāšanu ASV par pirms vairāk kā 30 gadiem izdarītu dzimumnoziegumu. Balvu viņa vietā saņēma filmas producents Alēns Sards. "Esmu pārliecināts, viņš būs ļoti laimīgs," sacīja Sards, saņemot balvu. "Tomēr, kad es viņam izteicu nožēlu par to, ka viņš nevar būt kopā ar mums, viņš man atbildēja - "Pat ja es varētu, es nebrauktu, jo pēdējo reizi, kad devos uz festivālu saņemt balvu, es nonācu cietumā"."

Kā LETA vēstīja iepriekš, Šveices varasiestādes pēc ASV pieprasījuma arestēja režisoru, kad viņš septembra beigās ieradās uz Cīrihes filmu festivālu saņemt apbalvojumu par mūža ieguldījumu kino. Pagājušajā nedēļā Šveice izlēma neizdot režisoru ASV, kamēr tiesa neatrisinās viņa lietu.

Festivāla konkursa galvenā balva - "Zelta lācis" - tika piešķirta turku režisora Semiha Kaplanoglu darbam "Honey". Filma vēsta par sešus gadus vecu zēnu, kas dodas mežā, lai atrastu savu pazudušo tēvu biškopi.

Ar žūrijas "Grand Prix" un "Sudraba lāča" balvu kā otrā labākā filma pagodināta Rumānijas kinolente "If I Want To Whistle, I Whistle" - skarba drāma par pusaudzi, kas izbēg no cietuma, lai neļautu savai mātei aizvest brāli uz Itāliju. Filmu uzņēmis Florins Šerbans.

Par labāko aktrisi festivāla žūrija atzina japānieti Šinobu Teradžimu par lomu Kodzi Vakamacu filmā "Caterpillar".

"Sudraba lāci" par labāko vīrieša lomu saņēma divi krievu režisora Alekseja Popogrebska filmas "How I Ended This Summer" aktieri - Grigorijs Dobrigins un Sergejs Pusekpalis.

"Sudraba lāci" par labāko scenāriju tika apbalvota festivāla atklāšanas filma - ķīniešu režisora Vana Cjaņaņa "Apart Together".

Starptautiskais Berlīnes filmu festivāls noslēgsies 21.februārī.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu