Makgregors: Polaņskis ir absolūts perfekcionists

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotu aktieris Jūens Makgregors (Ewan McGregor) atklājis, ka darbs ar perfekcionistu Romānu Polaņski viņa jaunākajā filmā "The Ghost Writer" ir bijis grūts, jo franču kinorežisors nebija apmierināts ar viņa akcentu.

"Es runāju ar Romānu par to, vai manam varonim varētu būt skotu akcents, taču viņš teica, ka viņam jārunā ar angļu akcentu," pavēstīja aktieris izklaides industrijas ziņu aģentūrai WENN. "Taču man bija to diezgan grūti izdarīt, nejūtoties pārāk švītīgam. Es tiešām negribēju, lai viņš būtu švītīgs."

"Mēs piemērījām tērpus, un es nebiju pārlasījis nevienu no ainām ar Polaņski, un mums bija tikai divas dienas pirms filmēšanas sākuma. Es mērīju drēbes, bet Romāns laiku pa laikam pienāca un teica: "Vai mēs varam vienkārši parunāt, jo, ja tev nepatīk šis akcents, man ātri jāizdomā kaut kas cits." Galu galā mēs piesēdāmies un pārlasījām ainas, un viņš bija diezgan piekasīgs pie tā, kā es nolasu savu tekstu. Jau no paša sākuma viņš teica: "Nē, nē, kāpēc gan tev to nenolasīt šādi?" Un tad viņš paņēma visu manu scenāriju un nolasīja man priekšā manu tekstu, un beigās teica: "Tagad redzi?" Taču es nezināju, ko es biju darījis citādāk nekā viņš, un biju nobijies vairāk nekā iepriekš," stāstīja Makgregors.

Polaņska filmas "The Ghost Writer" aktieri Jūens Makgregors, Pīrss Brosnans un Olīvija Viljamsa
Polaņska filmas "The Ghost Writer" aktieri Jūens Makgregors, Pīrss Brosnans un Olīvija Viljamsa Foto: AFP/LETA
"Mākamajā rītā es piezvanīju Romānam no mašīnas un nolasīju viņam dažas ainas ar Londonas akcentu, lai uzzinātu, vai viņam tas šķiet labi, es gribēju būt pilnīgi drošs."

Tomēr, kā atzina aktieris, viņa nedienas ar akcentu nebija nekas liels, salīdzinot ar viņa ekrāna partnera Džeimsa Beluši pārvērtībām. "Mēs uzņēmām jau kādas sešas stundas ar Beluši, un tad Romāns paziņoja - "Nē, grāmatā viņam nav matu", un tad viņam nācās noskūt galvu, un mēs no jauna filmējām sešas stundas bez matiem."

"Es nezināju, kā Polaņskis strādā, tāpēc biju mazliet apmulsis. Viņš ir absolūts perfekcionists, taču man viņš patiešām patīk. Ar viņu ir lieliski strādāt kā ar režisoru un partneri, un viņš patiešām neļauj tev atslābināties. Pirmajā dienā mēs filmējām 22 stundas. Es paskatījos uz viņu un nodomāju - "Sasodīts, tas tā turpināsies vēl četrus mēnešus!""

Polaņska filma "The Ghost Writer" Jūenu Makgregoru, Pīrsu Brosnanu, Olīviju Viljamsu un Kimu Ketrelu galvenajās lomās savu pirmizrādi piedzīvojusi pagājušajā nedēļā Berlīnes filmu festivālā. Tā ir viena no konkursa filmām, kas cīnās par prestižo "Zelta lāča" balvu.

Berlīnes filmu festivāls norisināsies līdz 21.februārim. Festivāla balvu ieguvējus paziņos svinīgajā ceremonijā 20.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu