Paziņotas "Oskara" nominācijas (65)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vakar (skat. video) ASV Kinoakadēmijas prezidents Toms Šeraks (Tom Sherak) un aktrise Anna Hataveja (Anne Hathaway) paziņoja nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars".

(papildināts ar pēdējām 4 rindkopām)

Šogad pēc ilgiem gadiem kategorijā "Gada labākā filma" nominētas veselas desmit filmas kādreizējo piecu vietā. Šāda prakse pastāvēja trīsdesmitajos un četrdesmitajos gados. Pēdējo reizi desmit kinolentes tika nominētas 1943.gadā, kad labākās filmas titulu ieguva Maikla Kērtisa drāma "Casablanca" ("Kasablanka").

Uz "Oskaru" pretendējošās filmas

"Avatar"

"The Blind Side"

"District 9"

"An Education"

"The Hurt Locker"

"Inglourious Basterds"

"Precisious"

"A Serious Man"

"Up"

"Up in the Air"

Visvairāk "Oskara" balvu nomināciju ieguvusi Džeimsa Kamerona zinātniskās fantastikas filma "Avatar" ("Avatars") un viņa bijušās sievas Ketrīnas Bigelovas Irākas kara drāma "The Hurt Locker", kas cīnīsies par uzvaru deviņās kategorijās.

Kategorijā "Labākā aktrise galvenajā lomā" nominēta Merila Strīpa par aktierspēli filmā "Julie & Julia" ("Džulī un Džulija"), Sandra Buloka par "The Blind Side", Kerija Maligana par "An Education", Helēna Mirena par "The Last Station" un Gaborija Saideba par aktierspēli drāmā "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire".

Nominācijā "Labākais aktieris galvenajā lomā" sacentīsies Džefs Bridžess, Džordžs Klūnijs, Kolins Fērts, Morgans Frīmens un Džeremijs Reners.

Par labākās otrā plāna aktrises balvu cīnīsies Penelope Krusa, Monika (Mo'Nique), Anna Kendrika, Vera Farminga un Megija Džilenhola. Uz šo pašu balvu aktieru vidū pretendē Kristofers Valcs, Vūdijs Harelsons, Kristofers Plamers, Mets Deimons un Stenlijs Tuči.

Balvu ieguvēju vārdi tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 7.martā. Balvu pasniegšanas ceremoniju vadīs komiķis Stīvs Mārtins un aktieris Aleks Boldvins.

(informācija tiks papildināta)

Komentāri (65)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu