Tas viss ir sarežģīti (32)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Filma, kas uzdod dažus jaukus jautājumus un atbildi tā arī skaidri nesniedz. Labi vien ir, jo citādi nebūtu interesanti.

Viens no Latvijas kino repertuāra jaunumiem, Nensijas Meijeres "Viss ir sarežģīti" ("It's Complicated"), ir filma, kas uzdod dažus jaukus jautājumus. Arī klasisko - vai veca mīlestība (ne)rūs? Atbildi filma tā arī skaidri nesniedz. Un labi vien ir, jo citādi nebūtu interesanti.

Filmas sižets īsumā: jau 10 gadus šķīries pāris, labi situēts, pat ļoti labi, un viņiem ir trīs pieauguši bērni. Kādu dienu viņi satiekas viesnīcas bārā, pasūta dzērienus, sataisa kokteili „bākā”... līdz attopas guļamistabā (šo sižeta līnijas atklāšanu jeb „spoileri” neviens pārmest nevar, jo tas ir redzams arī filmas reklāmas rullītī). Sākas mīlas dēka starp abiem bijušajiem laulātajiem draugiem. Taču nekas nav tik vienkārši. Pagātnes kļūdas it kā var arī piedot, jūtas var uzplaiksnīt no jauna, bet vai cilvēks mainās? Jā un nē.

Abu galveno varoņu attiecību formula ir apspēlēta daudzās filmās, grāmatās utt. Ir pāris, kas pašķīries, un iemesli tam ir dažādi... Te nav jēgas morāles meklēšanai un spriedelēšanai, kas ir labi un kas nav. Laimes formula te nav pasniegta, tomēr kaut kāda formula strādā attiecībā uz to, ka tā (laime) katram ir sava. Šī stāsta fināls ir tāds, kādam tam jābūt. Ne salds, ne rūgts.

Tas viss ir sarežģīti
Tas viss ir sarežģīti Foto: publicitātes

Filmā netrūkst komisku elementu, jociņu un arī sirsnīga humora. Tēmas, kas te tiek paceltas, ir gana nopietnas un sarežģītas. Tomēr, pasniegtas šādā ironiskā un vieglā stilā, tās sagādā prieku un ļauj uzelpot un pasmaidīt, ja arī pašam(-ai) ir gadījies līdzīgi kā filmas varoņiem. Tātad filmai varbūt ir arī daža laba terapeitiska iezīme līdzās labi pavadītam laikam un izklaidei.

Aktieru ansamblis ir spožs. N-tās godalgas saņēmusī mūsdienu leģenda aktrise Merila Strīpa (viena no svaigajām Globusu nominācijām par šo lomu) titullomā  ir ģeniāla. Patiesībā reti gadās viņai lomas, kurās viņa nebūtu ģeniāla. Viņa mīl, cieš, izklaidējas, gatavo ēst un rūpējas par bērniem tikai tā, kā prot viņa. Par vecumu, kuru filmā viņa apspēlē ne reizi vien (kautrējoties izģērbties, piemēram), te runāt nav vietā. Dāma labākajos gados. Aleks Boldvins Strīpas varones bijušā vīra lomā ir lielisks. Viņš ir gan mačo, draiskulis un izvirtulis, gan jūtīgs puišelis un mīlošs tēvs. Prieks skatīties viņa eksplozīvajā uzvedībā, flirtēšanā un guļamistabas triku veikšanā. Ir jau, ir novecojis, taču šarms nezūd, pat par spīti liekajam svaram. Galvenā pāra trīs bērni varētu kļūt par jaunajām zvaigznēm, un Stīvs Mārtins sirmā arhitekta, cietēja un saldā mīlnieka lomā šķiet mierīgākais cilvēks uz zemes, tāds lēns un mazliet neveikls.

Nensijai Meijerei ir pieredze „dāmu” filmu veidošanā, gan romantisku komēdiju, gan romantisku drāmu žanrā, turklāt ar lieliskiem komercpanākumiem. Šī filma nav izņēmums, jo labi pelna, ir gana kvalitatīva, un stāsts ir „iz dzīves”. Tieši tāpēc patikšana un panākumi garantēti.

Un vēl! Filmā ir daudz Kalifornijas, saules, vīna un... vēlreiz saules. Prieks skatīties filmas bildē un ar lielu nepacietību gaidīt pavasari un vasaru, sevišķi, ja ārā jau mēnesi ir padsmit grādi zem nulles...

Avots: www.kinokino.lv

Autors: oskaar

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu