Miris Ala Grīna dziesmu producents

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien Memfisā 81 gada vecumā miris leģendārais soulmūzikas producents Vilijs Mičels (Willie Mitchell), kas atbildīgs par slavenākajiem Ala Grīna (Al Green) 1960. un 1970. gadu hitiem.

Mičelam piederēja vairākas ierakstu studijas - "Royal Studio", kur savu mūziku ierakstīja Badijs Gajs (Buddy Guy), Džons Meijers (John Mayer) un daudzi citi. 1970.gados Mičelam piederēja piederēja Memfisas studija "Hi Records", kurā tika ierakstīti daudzi soulmūziķa Ala Grīna un dziedātājas Anas Pīblas (Ann Peebles) singli. Vēlāk Mičels strādājis arī ar jaunās paaudzes soulmūziķiem, piemēram, Antoniju Hamiltonu (Anthony Hamilton).

2003.gadā Mičels kopā ar Grīnu vēlreiz sadarbojās albuma "I Can't Stop" ierakstā.

Pats Mičels spēlējis trompeti (kopā ar Booker Little, Charles Lloyd un George Coleman), komponējis un 1960.gados radījis vairākus instrumentālās mūzikas ierakstus. Strādājis arī kā stīgu aranžētājs, piemēram, Roda Stjuarta (Rod Stewart) un Solomona Bērka (Solomon Burke) jaunajiem albumiem.




KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu