David Byrne «Lead Us Not Into Temptation» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Bijušais «Talking Heads» līderis Deivids Bērns (David Byrne) pārsteidz klausītājus ar mierīgu, instrumentālu ierakstu, kurā piedalās Belle & Sebastian un Mogwai. «Lead Us Not Into Temptation» ir skaņu celiņš Deivida Makenzija (David Mackenzie) filmai «Young Adam», kas uzņemta pēc skotu rakstnieka Alexander Trocchi noveles.

David Byrne «Lead Us Not Into Temptation»

(Thrill Jockey) 8/12

Pats būdams skots, mākslinieks apzināti izvēlējies sadarboties ar tautiešiem Belle & Sebastian un Mogwai, kas pārstāv skotu mūzikas 90. gadu paaudzi. Ierakstā minēto grupu muzikālais rokraksts ir ļoti jūtams, kaut vai «Carnal Life», kurā dzirdamas stīgas un tikai Mogwai raksturīgais bungu ritms un noskaņa.

Bērna balss ir dzirdama tikai ieraksta pēdējos divos skaņdarbos «Speechless» un «Great Western Road». Arī muzikāli tikai viena kompozīcija atšķiras no kopējās albuma ieceres - leģendārā džeza mūziķa un komponista Charles Mingus «Haitian Fight Song» versija.

Kopumā kvalitatīvs, kaut nedaudz muzikāli vienmuļš ieraksts, kas uzskatāms, manuprāt, par Bērna vienu no labākajiem solo karjeras darbiem.

Izdošanas datums: 30.09.2003.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu