Kērkam Daglasam piešķirts «Zelta lācis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu kino veterāns Kērks Daglass nākamā gada februārī saņems Berlīnes kinofestivāla apbalvojumu «Zelta lāci» par mūža ieguldījumu.

Daglass piedalījies vairāk nekā 80 kinofilmās, sadarbojoties ar gadsimta izcilākajiem kinorežisoriem - Hovardu Hauksu, Oto Premindžeru, Eliju Kazanu un Braienu de Palmu. Trīs reizes bijis nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai un 1996. gadā «Oskaru» saņēmis par izciliem sasniegumiem. Filmu «Spartacus», «Gunfight at the OK Corral» un «Ulysses» varoņa Kērka Daglasa dēls Maikls Daglass arī kļuvis par ievērojamu personu Holivudā.

«Kērks Daglass nekļūdīgi iemieso pirmatklājēja gara un tipiskā amerikāņu individuālisma kvintesenci,» izteicies Berlīnes kinofestivāla direktors Morics de Hadelns. «Man patīk, ka mani sauc par amerikāni, jo man būt amerikānim nozīmē iespējas. Lai kāda būtu valoda, kurā tu runā, lai kāda ādas krāsa, tev ir iespējas,» laikrakstam «Hollywood Reporter» pastāstījis Daglass. Berlīnes kinofestivāla godalgu par mūža ieguldījumu jau saņēmuši Gregorijs Peks, Alēns Delons un Džeks Lemons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu