Dizzee Rascal «Boy In Da Corner» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dizijs Raskals (Dizzee Rascal), īstajā vārdā Dilans Milss (Dylan Mills) dzimis Londonā, audzis vientuļas mātes apgādībā, bijis dumpīgs un nepaklausīgs pusaudzis, kas izmests no vairākām klasēm, izņemot mūzikas. 16 gados ieraksta pirmo skaņdarbu "I Luv You», kas veltīts meitenei, kura kļuvusi no viņa stāvoklī.

Dizzee Rascal «Boy In Da Corner»

(XL)

11/12

18 gadus vecais Dizijs Raskals pārsteidzis mūzikas pasauli ar prestižās «Mercury» balvas iegūšanu konkurencē ar tādām rūdītām zvaigznēm kā Radiohead un Coldplay. Klausītājam praktiski nezināms britu salu hiphopa/uk garage mākslinieks preses uzmanību šogad ieguvis gan citā sakarā, proti, viņš ticis trīs reizes sadurts kādā konfliktā uz Ayia Napa salas. Nākamajā dienā pēc incidenta viņa vārds bija lasāms mediju pirmajās lapās, kas daļēji saistīts ar aizdomām par britu garage zvaigžņu So Solid Crew līdzdalību šajā negadījumā.

Mūzikas kritiķi ierindo mākslinieka debijas albumu «Boy In Da Corner» nozīmīguma ziņā blakus tādam atzītam šedevram kā The Streets «Original Pirate Material», kas kļuvis par vienu no desmitgades britu mūzikas svarīgākajiem mūzikas stūrakmeņiem. Muzikāli, manuprāt, «Boy In Da Corner» ir stipri atšķirīgs, kopējais albuma temps un ritmiskais zīmējums ir tuvāks underground hip hop skatuvei, tādiem māksliniekiem kā Cannibal Ox. Tomēr albuma skanējums ir ļoti svaigs un savā ziņa novatorisks.

Interesanti, ka Dizijs Raskals daudz kur presē tiek pasniegts kā pretstats muzikāli un morāli pagrimušai amerikāņu hiphopa kustībai ar Nelly un P. Diddy priekšgalā. Domājams, ka pēc «Mercury» balvas saņemšanas mākslinieka akcijas varētu celties arī okeāna otrā pusē.

Izdošanas datums: 20.01.2004.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu